in , ,

Biztosan nyerték a tavaszi hazai premiert

0

Az előző heti makói sikere után a tavaszi hazai premierét is eredményesen zárta a Szarvasi NKK NB II-es női kézilabdacsapata, amely az újonc Bácsalmásnak vágott vissza az őszi kellemetlen fiaskóért. A vendégek a második félidő elejéig jól tartották magukat, azután viszont állva maradtak.
Szarvasi NKK–Bácsalmási PVSE 34–25 (17–14)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 80 néző. Vezette: Dáné Rita, Komáromi Tünde Éva. Szarvas: Juhos – Kovács B. 5, MOLNÁR M. 7, Domokos 7, RAFFAI-SUCH 9 (2), Mester, Milyó 3. Csere: JANI, Kasik (kapusok), Ábrahám, Nyerges, Olasz, Majoros, Tasgyik, TRNYIK 3. Edző: Száva Flórián. A Bácsalmás legjobb góldobói:Nagy M. 9, Komenda 8. Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

Vendéggólokkal indult a találkozó, de aztán a szarvasiak rendezték soraikat és a 15. percre 11–6-ra elhúztak. Kis megtorpanás következett, de így is megnyugtató hazai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok. A pihenő után felváltva estek a gólok, a 38 percben is csak három volt az előny (22–19). A házigazdák ekkor kapcsoltak magasabb sebességi fokozatba, amivel a Bácsalmás nem tudta tartani a lépést (52. p.: 32–20). A meccs hajrájában az eredményjelző meghibásodott, ez a kis malőr a vendégeknek kedvezett, akik szépíteni tudtak az eredményen.

Az ifjúságiak mérkőzése 31–20-es hazai sikerrel zárult. Március 2-án a Csorvási SK vendégei lesznek a lányok.

Száva Flórián: – Az első negyedórában és a második félidő közepén jól játszott a csapat. Jobb erőnléttel biztosan nyertünk.

Nyári Mihály

Fotó: Babák Zoltán

0

Farsang a Szlovákban

0

A tudományos folyóiratok elitjében jelent meg Dr. Jakab Gusztáv cikke