in ,

A Missziós Kereszt Szarvason

0

A szarvasi Szent Klára plébániatemplomba március 29-én, pénteken délelőtt érkezett meg a Missziós Kereszt. Hamarosan megtelt a templom a Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának diákjaival, tanáraival. “Áll a Krisztus szent keresztje” – hangzott fel az ének, amikor egy nagyböjti áhítat kezdődött Krisztus Urunk kereszten elhangzott szavai alapján a diákoknak. Befejezésül Ft. Dr. Kozma Gábor diakónus úr, a Gál Ferenc Főiskola rektora tartott rövid beszédet az Eucharisztikus kongresszusról (felemlegetve édesanyja sokat emlegetett szép emlékeit az 1938-as Kongresszusról), és a Missziós keresztről, a rajta látható ereklyékről.

Este az Egyházközség nagyböjti lelkigyakorlatának harmadik alkalmára került sor, melyen Ft. Kovács Péter gyulai plébános atya prédikációja után a Betegek szentségét szolgáltattuk ki idős és beteg testvéreinknek a Missziós Kereszt lábánál.

Másnap, szombaton délelőtt 10 órától a Szarvasi Esperesi Kerület zarándoklata volt a Missziós Kereszthez, melyre meghívtuk azokat az Egyházközségeket, ahová nem jutott el a kereszt. Eljöttek Nagyszénásról, Gádorosról, Eperjesről, Fábiánsebestyénről, Békésszentandrásról, Mesterszállásról, Csabacsűdről, Körösladányból a lelkipásztorok híveikkel együtt. Az ünnepi szentmisét Ft. Ondavay Tibor esperes atya celebrálta a kerület jelen lévő papjaival.

A Missziós kereszt a déli harang zúgása közben távozott városunkból, hogy Gyulán örvendeztesse meg a híveket.

Seidl Ambrus plébános

A Szarvasvadász csapata

A Szarvasvadász már bebiztosította a dobogó legfelső fokát

Visszavágott a Körösladány