in ,

Egy tartalmas óra az Ótemplomban Mező Misivel

Mező Misi (Fotó: Babák Zoltán)0
Mező Misi (Fotó: Babák Zoltán)

Egy tartalmas órára hívta a diákokat és a felnőtt érdeklődőket az Evangélikus Ótemplomba pénteken Lázár Zsolt. Az esemény vonzerejét Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere jelentette.

A rockzenész előtt Lázár Zsolt esperes mutatta be a délelőtti beszélgetés résztvevőit, majd Kondor Péter püspök tartott rövid istentiszteletet.

Mező Misivel Hajdú Tibor, ahogy Lázár Zsolt nevezte, az evangélikus egyház hangja kérdezte. Hajdú Tibort a Kossuth Rádióban az evangélikus félórában, a Hallhatóan evangélikus című műsorban hallhatjuk rendszeresen. Ő faggatta a 40 éves Mező Misit életéről, de leginkább arról, hogy jutott el az új Misi állapotába immár majd hat éve.

Beszélgetőpartnere elmesélte, hogy ismert zenészként igyekezett megfelelni a rockzenészek felé irányuló elvárásnak, miszerint a professzionális zenei és énektudás mellett illik inni, drogozni, és mindenféle önpusztító módszer magas fokú művelésével kivívni a rajongók elismerését.

–Tipikus példája annak, mikor az ember felkel reggel, felhúzza az álarcot, és mindenkinek a szép és a jó oldalát próbálja mutatni, az álarc alatt meg rohad az ember. Én is ugyanígy voltam. Megpróbál megfelelni a munkahelyén, megpróbál megfelelni a családjában, a barátai között, az iskolában, belül mégis boldogtalan. Így éltem én is nagyon sokáig az életem. Az Úr mindig jelen volt az életemben, de az én egóm mindig háttérbe szorította. Többször is mutatta magát, csak valahogy meggyőződésem volt, hogy minden, amit elérek, az saját magamnak köszönhető, az szorgalmamnak, a kitartásomnak, az én álmomba vetett hitemnek, és valahogy nem figyeltem az Urat, nem érdekelt – vallotta meg a közönségnek a Magna Cum Laude arca.

Tíz éves korában édesanyjától hallotta először Isten nevét, majd az ő halála fordította végleg felé. A rockzenész nyíltan mesélt a régi és az új Misiről, amit meg-megszakított egy-egy dallal.

Ha a puding próbája az evés, a gitár és énektudás próbája a Voice tehetségkutató zsűritagjával, nem mellesleg országos hírű és elismertségű zenésszel való közös éneklés. Esperesünknek megmérette magát, és az utolsó zenés betétnél gitárt fogott, és Mező Misivel közösen énekelt és gitározott, miközben Kondor Péter és Hajdú Tibor jelképes dobolással támogatta az előadást.

0

Gól nélküli pontosztozkodás

0

Szederke és Szeder Royal