in , ,

Kettős emberhátrányból győzelem a favorit ellen

Pecznik Péter (fehérben) (Fotó: Babák Zoltán)0
Pecznik Péter (fehérben) (Fotó: Babák Zoltán)

Két vendég (*) és egy hazai csapat lépett pályára vasárnap Csabacsűdön. A hazaiak trénere, Sonkoly Lajos szerint tisztában voltak a Dévaványai SE játékerejével, hiszen a bajnokságot vezető Dévaványa érkezett vasárnap hozzájuk. Az alapszakaszban a legutóbbi Ványával vívott mérkőzésükön egygólos vezetésből kaptak ki 2–1-re. Az utóbbi három mérkőzésen viszont nem kaptak gólt, nagyon stabilak voltak hátul, ebből próbáltak erőt meríteni.

A 28. percben Kasik Márk kiugrasztotta Sándor Jánost, akit az egyik ványai védő szabálytalanul szerelt a büntetőterületen belül. A jogos büntetőből Kajtár István szerzett vezetést. Endrefalvi Eriket a 30, percben utánrúgásért Baráth János tusolni küldte, de addig nagyon sok csabacsűdi helyzet volt. Tíz főre fogyatkozva át kellett szervezni a játékukat, és a védelemre fókuszálni.

– Nagyon stabil volt a védekezésünk, még a támadóink is nagyon jól lezárták a területüket, és megfelelő alázattal védekezett mindenki. Ez volt a kulcsa annak, hogy ne kapjunk gólt. Ez már a negyedik mérkőzésünk, ami nagy dolog úgy, hogy nem mi harcolunk a dobogóért.

A szünetben sikerült elhitetni a játékosokkal, hogy emberhátrányból is meg lehet nyerni a mérkőzést. A közönség minden módszerrel végig a támogatásáról biztosította csapatát.

– Úgy gondolom, hogy sok embernek ez az egyik legszebb futballélménye volt ez a mai, mióta újjáalakult a csabacsűdi felnőtt labdarúgás. Nem volt a leglátványosabb, de küzdelmes mérkőzés volt, főleg a végén, amikor talán már kicsit a sportszerűtlenség határát súrolva küzdöttünk a percekkel.

Csabacsűdi GyLSE – Dévaványai SE 1–0 (1–0)

Csabacsűdi GyLSE: Hudák Roland – Kiss Gábor, András Attila Xavér, Gilik Attila (87′ két sárga után kiállítva), Sovány Pál – Kajtár István, Viszkok Csaba – Pecznik Péter, Kasik Márk (68′ Kasnyik Dávid), Endrefalvi Erik (kiállítva 30′) – Sándor János (78′ Nyemcsok Mihály) Csere: Bobvos Richárd
Vezetőedző: Sonkoly Lajos

Sonkoly Lajos: Szerencsétlenségünkre volt alkalmunk gyakorolni az emberhátrányos védekezést, de nagyon szépen helyt állt a csapat.
Jók: az egész csapat.

Az első mondathoz kapcsolódva (*) az már jelen cikk írójának a meglátása, hogy a csabacsűdi kapitány esélylatolgató képletéből kimaradt a játékvezető játékbefolyásoló ereje, akiknek voltak megkérdőjelezhető döntései. A megkérdőjelezhetőségen messze túl a legfelháborítóbb az volt, amikor emberhátrányból leküldte a pályáról az egyébként ápolást nem kérő, görcs miatt a csapattárs segítségét igénybe vevő Pecznik Pétert, és szándékosan hosszú ideig nem is adott engedélyt arra, hogy visszatérhessen a játékba, így segítve a ványaiakat a pontmentésben.

Húsvéti pite (Fotó: Gallicoop)0

Tegyünk pulykasonkát a húsvéti asztalra!

Szabados-Tóthné Kozák Ilona, Hajdú Sándor és Kozák Éva (Fotó: Babák Zoltán)0

Kozák Lajos születésének 100. évfordulóján emlékeztek az apára és “a” zenészre