in , ,

„Mégis gömbölyű” és „Kalandozások Cookie macskával”

0

A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorlóintézménye az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként Szakmai Módszertani Napra hívta az érdeklődő békés megyei pedagógusokat. A módszertani nap keretében a tehetséggondozás óvodai gyakorlatának bemutatása történt műhelyfoglalkozások keretében, illetve az óvoda-iskola átmenet támogatásának tanórai keretekben történő differenciáló pedagógiai gyakorlatának megismertetése. A rendezvényt Bíró Gyula intézményvezető, főiskolai oktató nyitotta meg, bemutatva az intézmény pedagógiai munkáját, az intézményfejlesztés jelenlegi irányait. A békéscsabai oktatási központ szakmai munkatársaival képviseltette magát.

A bázisintézményi jó gyakorlat keretében Hárskuti Evelin óvodapedagógus a labdatechnikai elemek játékban történő alkalmazási lehetőségeiből tartott bemutató foglalkozást. A foglalkozás során a különböző méretű és minőségű labdákkal változatos mozgásformák gyakorlására nyílt lehetőség. A foglakozás zárásaként lehetőség volt a labdákkal szabad játékra, ahol a gyermekek differenciált feltételek között bemutathatták a megismert labdatechnikai elemeket.

Benczéné Inhoff Ildikó szakvezető óvodapedagógus prevenciós és korrekciós céllal vezetett mozgásfejlesztő foglalkozást, ahol a részt vevő gyermekek ismét a labdák használatával végeztek páros gyakorlatokat. A tevékenység jellegéből adódóan az óvodapedagógus nagyobb hangsúlyt fektetett a gyakorlatok pontos kivitelezésére, az igényes végrehajtásra. A változatos mozgáslehetőségek mindegyike alkalmas volt a prevencióra és korrekcióra és a tartásért felelős izmok fejlesztésére.

Roszik Melinda szakvezető tanító az első osztályosoknak tartott játékos, angol nyelvhez szoktató tanórát. A gyermekek számára már az óvodában megismert Cookie macskával játszva ismerhették meg és gyakorolhatták az angol kifejezéseket, a kedvelt és nem kedvelt ételeket megnevezve. A játékos nyelvhez szoktatás célja az idegen nyelv használatához kötődő pozitív attitűdök alakítása volt. A változtatás eszközökkel történő tevékenykedés tette élményszerűvé a tanórát.

A bemutatókat a pedagógusok reflexiója követte, majd szakmai konzultáció és kötetlen beszélgetés a részvevőkkel.

Bajomi-Nagy Éva igazgató-helyettes, vezetőtanár

Dankó Béla és Győrffy Balázs

Az agrártámogatások átcsoportosításától tart Győrffy Balázs

0

Gólzápor és taktikai csata a rájátszásban