in , ,

Biomok, hexuronsav, tiroxin, szürkeállomány

Csak néhány fogalom, amellyel a Szent-Györgyi Albert Természettudományos Verseny résztvevői találkozhattak. Április 12-én, Budapesten, az Evangélikus Pedagógiai Intézetben zajlott le a kétévenként megrendezésre kerülő országos verseny. Iskolánk évek óta jelen van ezen a versenyen, rendszerint szép eredménnyel térve haza.

Így volt ez ebben a tanévben is. Hetek óta készültünk Szent-Györgyi Albert életéből, valamint a 7. és a 8. osztályos biológia tananyagból. Segítségünkre, pontosabban a három lány segítségére voltak a korábbi évek feladatsorai, bár ezek „csak” útmutatóul szolgáltak. Természetesen nem tudtuk, hogy pontosan mit is kell megtanulni, így a teljes év tananyagában kellett nagyon jártasnak lenni. A lányok lelkiismeretessége, szorgalma, kitartása meghozta eredményét.

A több, mint 130 versenyző közül – akik 10 kategóriában mérték össze tudásukat – két dobogós és egy 6. helyet hoztunk el: Májai Zsófi 7.a osztályos diákunk II., Szénászki Stella a 8.c-ből III., és szintén a 8.c osztályból Molnár Laura a VI. helyen végzett. A lányok eredményére nagyon büszkék vagyunk, sikerükhöz gratulálunk és további szép eredményeket kívánunk nekik!

Bencsik Tiborné és Biacsné Bajusz Szilvia

Tóth Patrik (középen)0

Németországban versenyzett Patrik

0

Közel százhúszmillió forintból fejlesztették a háziorvosi rendelőket