in , ,

Végigtámadták a mérkőzést, de csak futottak az eredmény után

Endrefalvi Erik (fehér), Kurta Lajos (kapus) és Pecznik Péter (fehér) (Fotó: Babák Zoltán)0
Endrefalvi Erik (fehér), Kurta Lajos (kapus) és Pecznik Péter (fehér) (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt mély talajú csúszós pályán került sor a Csabacsűdi GyLSE – Okány KSK felsőházi rájátszás ötödik fordulójára vasárnap. Az első félidő elején szakadó, majd szitálóra váltó eső sem könnyítette meg a játékosok életét. Számtalan kidolgozott lehetőségük ellenére pontatlanul játszottak, és a szerencse sem pártolta a csabacsűdi csapatot az első 45 percben.

Ennek meg is lett az eredménye. Az első vendéggól a 27. percben egy szabadrúgásból esett. Kardos Imre a baloldalról betekerte a rövidbe (0–1). A hazaiak igyekeztek, hiába lőttek egy támadáson belül két kapufát is, a háló csak nem akart rezdülni.

A második félidőben pontosabb lett a játékuk, de a szerencse ismét az okányiaknak kedvezett. A csűdi tizenhatosnál Kardos Imre lépett be a védők mögé, és már csak Hudák Rolanddal állt szemben, aki mellett elgurította (47′, 0–2).

Tíz percre rá sikerült szépíteni. Pecznik Péter egy kapu előtt kavarodásból lőtt a hálóba a földön fekve az eseményeket szemlélő Kurta Lajos mellett (57′, 1–2).

A hátralevő időben a hazaiak a hangsúlyt még inkább a támadójátékra helyezték, a csapat nagy része a támadó harmadban játszott. Ezzel kockázatot vállaltak, hogy döntetlenre hozzák a végét, ami sokszor azt eredményezte, hogy a vendégtámadók voltak létszámfölényben a védelemmel szemben.

– Ilyen kiélezett felsőházi mérkőzések során nem lehet ennyi hibával játszani. Rendre jó csapatokkal játszunk, ha kihagyjuk, azt az ellenfeleink kíméletlenül kihasználják – foglalta össze Sonkoly Lajos a mérkőzés végén a tapasztalatait.

Csabacsűdi GyLSE – Okány KSK 1–2 (0–1)

Csabacsűdi GyLSE: Hudák Roland – Sovány Pál, Pecznik Péter, Gilik Attila, Kiss Gábor (83′ Bobvos Richárd) – Kajtár István, Viszkok Csaba – Kasnyik Dávid (77′ András Attila Xavér), Kasik Márk (90′ Jelen Szebasztián Szilveszter), Sándor János – Endrefalvi Erik
Vezetőedző: Sonkoly Lajos

Jók: Kasik, Endrefalvi, Pecznik, Kasnyik

A Kazincbarcika a Pénzügyőr csarnokában ünnepelte bajnoki címét (Fotó: Földi Imre)

A szarvasi Pálfi Gellért a férfi röpi Extraliga bajnokcsapatában

Új áteresz épül az M44 mentén