in , ,

Utolsóperces dráma a KOTE ellen

Az utolsó percben megszereztük a vezetést, még sem örülhettünk győzelemnek Kondoroson
A dobogó alsó fokáért léptünk pályára Kondoroson a rájátszás 7. fordulójában. Ez így leírva talán túlzásnak tűnhet bajnokság vége előtt négy fordulóval, de ha minimum a harmadik helyen szeretnénk végezni, úgy ezen a meccsen csak a három pont hozhatott volna üdvözülést.

Az első percekben mezőnyjáték folyt a játéktéren, messze elkerülték egymás kapuját a felek, de megtörve a csendet, a 9. percben egy beadás után Benyó fejelt kapu fölé szinte a gólvonalról. A 11. percben Zima talált a hálóba, de a gólt les miatt érvénytelenítette Gyuga. Ezen két pulzusszámot növelő megmozdulás után újra beköszöntött a két fél közötti meg nem támadási egyezmény, így megint ide-oda gurigázást vette kezdetét. Mondjuk a néha viharosan fújó szél sem segítette a pontos összjátékot, túlnyomó rész elérhetetlen átadással hozták kellemetlen helyzetbe egymást a játszótársak.

A 28. percben Farkas lövésébe lépett bele Viszkok, erőtlenné téve a próbálkozást. A 30. percben Furár kerülhetett volna kecsegtető helyzetbe egy átívelést követően, de túl messzire pattant tőle a játékszer, így semmi nem lett az akcióból. Egy perc elteltével a kirobbanó Benyó tolta meg fejjel a labdát, a kilépő Lévai menteni tudott. Az utolsó negyedórát magáénak tudhatta a KOTE, de valamire való lehetősége csupán a 37. percben adódott, ekkor Benyó elől kellet Lévainak felszedni a játékszert.

A fordulás után, az 50. percen Pilán kígyózott végig a középpályán, majd a középre tartó lövését Lévai fogta. Az 55. percben Pilán beadását ütötte ki kapusunk látványos mozdulattal, majd az ellentámadásból Furár került helyzetbe, de nem talált kaput. A folytatásban egyfajta kettősség jellemezte a találkozót, szinte felbillent a pálya annyira beszorítottuk a hazaiakat, helyzetet mégis a mi kapunk előtt jegyezhettünk fel, a 77. percben amikor egy kontra után Benyó átadását Pilán lőhette kapura, ám Lévai visszavetődve védeni tudott.

A 79. percben Kiri beadása után támadt zavar a hazaiak kapuja előtt, de Furár, majd Murvai is a kedvező lövő pozíciót kereste, addig-addig amíg felszabadult a kapu előtere. A győzelmi kényszerben lévő csapatunk az idő előrehaladtával egyre jobban kinyílt hátul, a 87. percben előbb Borgulya lövését védte Lévai, majd Pilán ismétlését fejelte ki Szikora a gólvonalról. A 89. percben Furár szabadrúgását tolta szögletre Kajári.

A 90. percben úgy tűnt siker koronázza erőfeszítéseinket, ekkor Kiri adott be a baloldalról élesen, az ötösön érkező Zima pedig a hálóba perdített. 0-1.

Már a ráadás perceiben jártunk amikor Miklya végezhetett el szabadrúgást a kaputól 30 méterre, a lágyan beszálló labdát pedig Borgulya fejelte az ötösről, senkitől sem zavartatva a kapunkba. 1-1.

Ezen a küzdelmes mérkőzésen az első félidőben egy árnyalattal a Kondoros volt a jobb, a másodikban viszont egyértelműen mi játszottunk fölényben, még ha a nagyobb lehetőségek a hazaiak előtt adódtak is, így a végeredmény megfelelt a játék képének, viszont az a csapat amelyik a 90. percben megszerzi a vezetést, igen nagy százalékban megnyeri az aktuális találkozóját, az hogy most nem így lett sajnos csak magunkat okolhatjuk. Legközelebb egy újabb szokatlan időpontban, ezúttal a jövő hét utáni kedden lépünk pályára hazai környezetben, a Békéscsabai Előre fiataljai ellen. De, hogy a következő héten se maradjunk meccs nélkül, csapatunk az őszi MK-ban nyújtott szereplésének köszönhetően csütörtökön az Amatőr Kupa keretén belül a Lipót SE csapatával mérkőzik meg a Hidegkuti stadionban.
Jók: Zima, Medvegy, Szikora.

Kondorosi TE – Szarvasi FC ‘1905’ 1-1 (0-0)
Kondoros, Sportpálya – 250 néző. Játékvezető: Gyuga Zsolt (Bozó N., Kiss T.)

Kondoros: Kajári J. – Rafaj P. (Somogyi J.), Borgulya T., Bányai P., Farkas J., Miklya M., Vozár D., Vajgely Gy., Benyó N., Pilán R., Rafaj R. (Takács M.)
Vezetőedző: Somogyi János

Szarvas: Lévai B. – Kiri B., Bakró G., Szikora M., Viszkok D. (Farkas N.), Medvegy Á., Murvai D., Zima D., Furár R., Klimaj Z. (Magyar M.), Sztojka Á.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Borgulya T. 92′ illetve Zima D. 90′

Edzői nyilatkozatok:

Somogyi János: – Furcsa, hogy a kilencvenkettedik percben szerzett góllal mentettünk pontot, de mégis óriási hiányérzetem van. Végig remekül játszottunk, de a nagyobbnál-nagyobb helyzeteket sem tudtuk értékesíteni.

Rétes Pál: – Az első félidő tapogatózó játéka után egy őrült második következett mindkét oldalon sok helyzettel, és bár a meccslabda a hazaiak előtt adódott, a gólt mi szereztünk a lefújás előtti pillanatokban. Ami ezután történt az számomra teljesen érthetetlen.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Kozák Lajos portréja (Fotó: Hegedűs Éva)0

Tantermeket neveztek el a művészeti iskola alapítóiról

0

Földesi: A történelem addig ismétli önmagát, amíg meg nem tanuljuk a leckét