in , , ,

Vízi világ

0

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program keretén belül nyílt pályázatot hirdetett 2018 tavaszán hazai és határon túli sporttehetségeket fejlesztő tehetséggondozó programok támogatására.

Mivel intézményünk, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda Tehetségpont, így természetes volt számunkra, hogy pályázunk.

A vizes sportágak közül az úszás fejlesztésére irányuló program az, amely a 2018/2019-es tanévet átívelő, 63 órás, a sport- tehetségek kibontakoztatását segítő integratív szemléletű, a fizikai és érzelmi tényezők, az alapkompetenciák fejlesztését, a támogató környezet megteremtését segítő foglalkozássorozat volt, melyre 1 160 000 Ft-ot nyert iskolánk.

Célunk:

A program megvalósítása során a beválogatott gyermekek személyiségének figyelembe vételével, átlagon felüli adottságaik, motivációjuk, személyiségük optimális komplex fejlesztése.

Önmagukhoz mérten tehetségük kibontakoztatása volt.

A tehetséges gyermekek erős oldalának fejlesztése, a tehetséggel összefüggő gyenge oldalak kiegyenlítése.

A gyermekek fejlesztésében klinikai szakpszichológus is segítségünkre volt Kós Nóra személyében.

A programsorozat során, olyan alkalmakon is részt vehettek a gyermekek, melyeken a szülőkkel együtt sportolhattak, sárkányhajózhattak, kenuzhattak. Rohony Balázs szakedző sporttal kapcsolatos előadást tartott gyermekek és szülők részére.

A pályázat keretén belül lehetőségünk nyílt olyan eszközöket beszereznünk, melyek kiválóan fejlesztik a gyermekek motorikus képességeiket, biztosítják a mai kor számára hasznos, változatos edzésformákat.

Kriska Zsuzsa, Zalán Csaba pályázati felelősök

0

Tizenkét év után került sor a Babilon TSE első háziversenyére

Fazekas László, Valló Zoltánné és Gelencsér Istvánné (Fotó: Hegedűs Éva)0

Köszönetnyilvánítás a több évtizedes munkáért