in , ,

Csodaösvényen kalandozhatnak az Arborétum látogatói

0

Az idén második alkalommal rendezték meg arborétumok napját a Pepi kertben. Hétágra sütött a nap, így az eső miatt legutóbb elmaradt kamarazenekari koncert is ezen a napon került megrendezésre.

A régi Pepi kert térszerkezete harminc-negyven éve nem változott, de az Arborétum vezetése a fejlesztések során igyekszik egy kis modernséget is a fák közé csempészni, a sportolástól az egészséges életmódon át igyekeznek minél több dolgot a természetes környezetbe oltani. Ezen a vasárnapon egy nordic walking oktatót hívtak, hogy ezt, az egyre népszerűbb gyaloglási formát szakszerűen mutassa be az érdeklődőknek.

A legfontosabb ma, mondta dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója, a Csodaösvény bemutatása, ami tulajdonképpen egy családoknak szánt szellemi akadálypálya.
A kétórás program alatt tizennégy állomáson keresztül lehet eljutni a megfejtésig, de miután ez nem egymás ellen megy, sőt, még a megfejtés ideje sem számít, így akár négy-ötórás tartalmas kikapcsolódást is jelenthet. A játék célja, hogy a stresszesen érkező vendégeket egy kicsit kizökkentsék a hétköznapok rohanó világából.

– Látjuk azt, hogy ha el tudjuk terelni az emberek gondolatát, és olyan irányba, hogy még véletlenül se gondoljon a munkájára, a telefonjára, azokra a problémákra, amik kísérik mindennapos életükben, tudunk olyan többletet adni ami tényleg kikapcsolódást jelent – fogalmazott dr. Hanyecz Katalin.

Csapatban, leginkább családban kell tevékenykedni, így a végén a sikerélmény is közös. Egyfajta hiánypótlásként is szeretnének az általános iskolások, közülük is inkább az alsósok felé fordulni, miközben kihasználják az Arborétum adta természeti szépséget, mondta Hegedűs Éva, az interaktív kalandpálya ötletgazdája, aki azt is elárulta, hogy a szabadulószobák adták az alapötletet.

Eredetileg húsvétkor szerették volna bemutatni, de be kellett látniuk, hogy a festett, faragott elemekből álló pálya tökéletesre csiszolásához több idő kell.

A játékra jelentkezni a www.titkosszoba.hu oldalon keresztül lehet.

0

Élménypedagógia – mit ad a gyerekeknek a „szabad-ég” óvoda?

Pályaorientációs tábor egészségügyi tematikával