in , ,

Tizenkét év után újra… GFF Gyakorló az országos kosár diákolimpia döntőben!

0

Valami elindult… valami csodálatos a sportnevelés terén a GFF Szarvasi Gyakorlóintézményében, immár két évvel ezelőtt. Azzal az álommal vágott bele a Gyakorló intézményvezetése, és a Ricsilla Sportegyesület, hogy valami olyat tegyünk Szarvason, aminek hagyománya van, de jelenével nem dicsekedhettünk.

Kosárlabda, ami annak idején megtöltötte a szarvasi sportcsarnokot, kiváló játékosokat adott az országos sportéletnek, és szurkolóktól volt hangos a lelátó. Valami ilyen álomkép ragyogott a program indítói előtt, hogy a Gyakorlóban órarendbe építve jelenjen meg a kosárlabda a labdarúgás mellett, és a társastánc művészeti tevékenységet kiegészítve, hogy számtalan lehetőség és út álljon a gyermekközösség előtt, profi nevelőkkel, edzői gárdával. Ennek első gyümölcse a hétvégi esemény, ahol tizenkét év után újra dübörgött a „Hajrá Szarvas, Hajrá Gyakorló!”, hiszen az ország legjobb nyolc csapata mérkőzött meg egymással a diákolimpia döntőjében, és a legkisebbek csapatával, a Gyakorló is pályára lépett.

A III. korcsoport összevont labdajátékok kosárlabda döntőjére Mezőberényben került sor, ahol az ország legjobb nyolc leány és fiú iskolai csapata vett részt. A Gyakorló csapata először került labdajátékban országos döntőbe, a „mamut” iskolák közé. Az ellenfelek azok a nagy sporthagyományokkal és akadémiai háttérrel rendelkező intézmények voltak, amelyek bázisiskolái egy-egy nagy csapatnak. – Sopron, Miskolc, Szekszárd, Baja, Budapest, Szeged -.

A Gyakorlósok újoncként, és mint legfiatalabb csapat vette föl a küzdelmet csoportjában a Soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolával, a Bajai Eötvös József Általános Iskolával (ők a döntőt is játszották), és a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiummal.

Szarvas város általános iskolái közül diákolimpia országos döntőbe legutoljára 2007-ben került be iskolai csapat labdarúgásban, ezért külön is öröme ez nemcsak az intézménynek, de Szarvas városnak is, hiszen az elvetett mag első olyan hajtásai ezek, amelyeket óvni, védeni, gondozni kell, és segíteni azoknak a feltételeknek a megteremtésével, amelyek a professzionális sport tevékenység irányába elmozdulás lehetőségét teremti meg a szarvasi és környékbeli fiatalok számára.

A Diákolimpiai nyolcadik helyezés olyan edzői, intézményi és fenntartói, sportegyesületi, szülői háttér együttgondolkodásának eredménye, ami újabb kihívásokra ösztönöz, remélve a város mindenkori támogatását.

A csapat tagjai:

Makai Regina, Tóth Iringó, Sonkoly Fanni, Solymosi Berill, Illés Petra, Groditzki Anna, Veres Doren, Brachna Boglárka, Sonkoly Noémi, Wertheim Amanda, Molnár Sára, Korbely Kincső

Edzők: Darida Károlyné, Darida Károly

A csapatból két fő kivételével a következő tanévben 10-en még ugyanebbe a korosztályba fognak tartozni, így nagy reményekkel várjuk a következő diákolimpiai szezont.

Az eredményhirdetésnél a Békés megyei Diáksport Tanács különdíjban részesítette Sonkoly Fanni ötödik osztályos tanulót, mint a csapat Békés megyei legeredményesebb játékosát.

Zengjen továbbra is a „Hajrá Szarvas! Hajrá Gyakorló!”

Sz.Zs.

0

Tizenegyedszer találkoztak a veterán kézilabdások

0

Szertelen nyarat kíván a KEF