in , ,

A meséktől szebb az élet!

St. Martin (Fotó: Szemenyei Zita)0
St. Martin (Fotó: Szemenyei Zita)

A cím St. Martin legújabb lemezén, a Valóra vált álmok címűn hallható dal címe. Szarvason, szombaton este St. Martin koncert volt fiatal artistaművészek közreműködésével.

Fantasztikus hangulatú koncert részesei lehettünk. A zenész, zeneszerző a dalok közben beszélt a közönséghez. Jó volt látni, hogy mennyire alázatosan kezeli a koncertet, a közönséget, mennyire szenvedélyesen játszik hangszerein. Mennyire tiszteli azokat a fiatal artistákat, akik felléptek vele. Vidám, humoros, pozitív beállítottságú művész, aki 25 éve van a pályán és hangszerének mestere. A nézőközönség nagyon hamar a dalok ritmusára tapsolni kezdett a zeneszámok közben és a végéig ilyen jó hangulatú maradt a kapcsolat zenész és közönsége között, annyira, hogy a koncert végén megénekeltette a nézőket a nagyszerű művész.

Ezt színesítették a fiatal artisták, akik lélegzetelállító gyakorlatokat mutattak be St. Martin zenéjére. Szoó Regina drótkötélen „táncolt” nagyon kecsesen kék szitakötőként a Szárnyalj szitakötő című St. Martin dalra. Szlavkovszki Zsolt handstand (kézállást) gyakorlatot hozott A magányos című zenedarabra, amit pánsípon adott elő St. Martin. Takács Noémi és Tomasovszky Laura tissue-n (szalagon) mutatta be légies gyakorlatukat a Kisherceg című dalra. E gyakorlat betanítója Vincze Tünde jelen volt a nézőtéren. Végül Fehér Ádám és Kassai Benjámin erőemelő gyakorlatot mutatott be az 1972-ben berobbanó Pokol kapuja ihlette ima, fohász zenére, amit a szerző élete egyik legszebb szerzeményének tart.

Szívet, lelket melegítő koncertnek lehettünk tanúi.

Az első versszak St. Martin verséből, A meséktől szebb lesz élet című dal szövegéből

„Kérlek játssz és mesélj,
rajzolj az égre mindent, amit elképzeltem!
Egy éj, ha körbejár
egy lépés még, a tél, s akár…”

Galambos Edit

A fotókat Szemenyei Zita készítette.

0

Megemlékeztek Tersztyánszky Ödönre, arra, aki először vett elégtételt Trianonért

Pákozdi János, Dobruczky Zsolt és Babák Mihály (Fotó: Hagedűs Éva)0

Egy plusz egy: egy járdát és egy utcaszakaszt avatott az önkormányzat