Connect with us

Koncert

A Szeged Classic Trió másodszor Szarvason

Hétfőn, július 1-jén a Zene a víz fölött tematikus este keretében a Szeged Classic Trió hangversenyét hallhattuk a Vízi Színház színpadán. Tagjai: Dr. Varga Laura fuvolaművész Vizsolyi Lívia fagottművész és Klebniczki György zongoraművész, mindhárman a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának oktatói, Artisjus díjasok.

Az este házigazdája Domján Balázs – a Gallicoop Zrt. termelési igazgatója – és családja volt.

Vizsolyi Lívia elmondta 10 éve zenélnek együtt, két CD-jük jelent meg, és nagyon örülnek, hogy visszatérhettek ebbe a gyönyörű, megnyugtató környezetbe. A trió ezúttal barokk, romantikus zenét, szentimentális dialógot, szerelmes ragtime-ot hozott többek között. Hallhattunk dallamokat Mozart Figaro házasságából, és James Bond egyik zenéjét, de Gershwin átiratot, és csembalóra írt művet is. Minden művésznek alkalma volt szólót játszani, bemutatva, hogy mestere a hangszerének.

Ráadás nélkül nem mehettek el, így két ráadásszámot is hallgathattunk előadásukban. Színvonalas estének lehettünk tanúi.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Népszerű

H. Varga Tamás (Fotó: Babák Zoltán) H. Varga Tamás (Fotó: Babák Zoltán)

Villámportré H. Varga Tamásról

Színház

Fotó: police.hu Fotó: police.hu

Elektromos kerékpár és biciklis gyerek ütközött

Szarvas

Két BZMOT motorvonat áll 2020. augusztus 2-án a szarvasi vasútállomáson (Fotó: Babák Zoltán) Két BZMOT motorvonat áll 2020. augusztus 2-án a szarvasi vasútállomáson (Fotó: Babák Zoltán)

Vajon melyik vasúti alapmenetrend állt vissza szombaton?

Közlekedés

Légrádi Attila egyik védése (Fotó: Babák Zoltán) Légrádi Attila egyik védése (Fotó: Babák Zoltán)

Légrádi lehúzta a rolót, nyert a Hooligans

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect