in , ,

Öreggazdászok és frissen végzettek vehették át diplomáikat

Ábel Mária átveszi díszoklevelét dr. Futó Zoltántól (Fotó: Babák Zoltán)0
Ábel Mária átveszi díszoklevelét dr. Futó Zoltántól (Fotó: Babák Zoltán)

Huszonnégy friss diplomát és hatvanhat díszoklevelet adtak át pénteken a Szent István Egyetem Szarvasi Campusán. A most végzők Turizmus – vendéglátás, Kereskedelem-marketing és Mezőgazdasági mérnök felsőoktatási szakképzési szakon végeztek. Az ünnepélyes eseményre az Evangélikus Ótemplomban került sor.

Dr. Urbányi Béla, a Szent István Egyetem általános- és stratégiai rektorhelyettese köszöntötte a frissen, illetve a 75, 70, 65, 60 és 50 éve az intézmény jogelődjében végzetteket, majd kéréssel fordult a magyar mezőgazdaság aranykora alatt képesítést szerzőkhöz: “Kérem önöket, hogy ameddig idejük, energiájuk engedi, adják át ezt a tudást a fiatal generációnak, szükségük lesz rá”!

Babák Mihály polgármester is háláját fejezte ki az öreggazdászoknak, majd dr. Futó Zoltán, a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar megbízott dékánja adott útravalót a friss diplomák mellé: “Felsőoktatási szakképzésben megszerzett diploma szakmai pályájuknak csak a kezdete, folytassák a tanulást, hiszen a szakma megköveteli ezt”.

A Szent István Egyetem, Agrár- és Gazdaságtudományi Kar Tessedik Campus díszoklevél adományozási szabályzata értelmében, jogelőd intézményeiben – 50 év után arany, 60 év után gyémánt, 65 év után vas, 70 év után rubin, 75 év után platina fokozatú díszoklevelet adományoz a mezőgazdászoknak. A díszoklevelet, valamint a Tessedik Öreggazdász Egyesület emléklapját dr. Futó Zoltán dékán adta át.

Platina díszoklevelet kapott Miklós Miklós Péter, aki 75 évvel ezelőtt, 1944-ben a Magyar Királyi Középfokú Gazdasági Tanintézetben végzett. Rubin díszoklevelet vehetett át a 70 évvel ezelőtt, 1949-ben a szarvasi Állami Mezőgazdasági Középiskolában mezőgazdaként végzett Dr. Köhler Mihály.

Vas díszoklevelet kaptak a 65 évvel ezelőtt, az 1953-ban a szarvasi Állami Mezőgazdasági Középiskolában mezőgazdaként végzettek.

Az öreggazdászok nevében dr. Köhler Mihály fejezte ki háláját:

– A képzésben résztvevőknek régen és ma: köszönet, köszönet, köszönet. Köszönet a városnak, aki minden rendezvényünk támogatásában végzésünk után is partner volt. Köszönet a Mindenhatónak, hogy olyan egészségben tartott bennünket, hogy minden korosztály képviselve itt van.

Gratulált a frissen végzetteknek, mert mint mondta, nekik küldetésük van: a magyar föld egyre várja az idősek nyomdokába azokat, akiket a magyar föld művelésében részt kívánnak venni. Öreggazdász-társaitól azt kérte, hogy adják át ismereteiket a fiataloknak, ha másképp nem tudják, digitalizáltassák le.

0

Olimpiai bajnokok a víz fölött

0

Hála, és köszönet… áldassék a gyümölcs!