in , ,

Újra vízparti twistparty

A CevinusFeszt harmadik napján az égiek ismét kegyesek voltak a Vízi Színház nézőihez, mert az esőcsatornák nem nyíltak ki. Így a Cervinus Teátrum Varga Viktor rendezésében bemutathatta Fenyő Miklós – Novai Gábor Hotel Menthol című musicaljét. A szövegkönyvet Böhm György és Korcsmáros György írta.A Cervinus Teátrum mindent megtesz, hogy a nézők otthon érezzék magukat a színházban, ez azt jelenti, hogy folyamatosan tájékoztatják őket, hiszen vendégeket fogadnak. Pontosan kezdődött az előadás, éppen azért, mert eső volt várható, bár Varga Viktor kérte a közönséget, hogy fújják el az esőfelhőket. És lám, a közösség ereje, hite, hogy nem lesz eső, mert szeretnék végignézni az előadást megvalósult, nem volt eső.

A Hotel Menthol siker, nem csak Szarvason, de szerte az országban, mert nagyon jó a zene, a színpadon a színészek, a táncosok teljes erőbedobással játszanak.

A történetet leírtam többször. Frufru (Bardon Ivett) és testvére Zsilett (Polák Ferenc) álmot lát, amelyben Mike (Nádházy Péter), Punch (Rigler Reáta), Bambi (Harcsa Boglárka), Mokka (Tatár Bianka), a sárga szoknyás lány, Klipsz (Szemerési Bernadett), a zöld kabátos fiú, Bringa (Ragány Misa), Pajesz (Tóth Misi) Tubus (H. Varga Tamás) és Steksz (Gulya István – Mikey) őrült bulit tartanak, sok barát társaságában. Mike, Punch, Bambi és Mokka egy-egy szemüveget ad Frufrunak és Zsilettnek, akik velük tartanak Rockandroliába, a Hotel Mentholba, ahol zene tánc, buli van. Útközben „felveszik” a többi utast, akik megjelentek álmukban. Először Pajeszt, Tubust és Stekszet, majd Bringát, végül Klipszet is. Útjuk során fura alakokkal is találkoznak, Oktánnal, a benzinkutassal és Cementtel, az építésvezetővel, akik testvérek – mindkettőt Széplaky Géza alakítja. Az első felvonás az őrületes Limbó hintóval ér véget.

A második felvonás a Hotel Mentholban játszódik, ahol Csacsacsa (Dósa Zsuzsa) várja a társaságot, azzal, hogy bezárják a hotelt az érdektelenség miatt. Ezt kell megváltoztatni a fiataloknak, meggyőzve a Miniszert (Széplaky Géza), aki régóta ismeri Csacsacsát és Mike-ot, hogy ne zárja be a Hotel Mentholt. Közben persze Frufru és Bringa, valamint Zsilett és Klipsz is egymásra talál. Röviden ennyi a mese.

Őrületes, fergeteges estének lehetek tanúi a nézők. Teltház volt. A színpadon dolgozó színészek, táncosok a hideg ellenére lenge öltözetben játszottak, táncoltak. Mindannyian alaposan kitettek magukért, hogy a közönség az előadás végén ünnepelje őket játékukért.

A Stekszet játszó Gulya István – Mikey az előadás napján tudta, meg, hogy szerepet is játszania kell – Mikey a koreográfiában segített és táncosként volt benne a darabban –, bevállalta a plusz feladatot, megtanult egy szerepet, és még aznap el is játszotta. A többiek pedig azzal segítették, hogy ott voltak egész nap, próbáltak, hogy estére minden rendben legyen. Ahogyan Dósa Zsuzsa művészeti igazgató, a tegnap megjelent beszélgetésben elmondta, ha probléma van, azt meg kell oldani, ez szép példája ennek. A társulat előtt egy cél lebegett, hogy este a nézők semmit ne vegyenek észre. És nem is vettek észre, mert simán ment az előadás, zökkenő nélkül. Gratulálunk Gulya István – Mikeynek, de az egész csapatnak – színészeknek, táncosoknak, háttereseknek –, hogy fergeteges előadással mutatták meg így is lehet.

A táncosok, akik csodálatosan táncoltak egész este minden elismerést megérdemelnek: Balázs Henriett, Balogh Dávid, Barát Enikő, Bereczki Karina, ifj. Csasztvan András, Drahota Albert, Fazekas Döniz, Koska Melinda, Szabó Máté és Tóth Eszter, aki gyönyörű szóló táncával is megmutatta profizmusát, végül Magyari László, aki koreográfusként, szólótáncosként megint bizonyította, élete a tánc. A vezetőkoreográfus Botta Tibor, asszisztense Magyari László mellett Gulya István – Mikey.

Díszlet- és jelmeztervező Nagy Szilvia, korrepetitor Timkó János, fényterv Kurucz Márk, fény Szabó Gábor, hang Ottlakán Renátó, díszletkészítés és színpadmester Salgó Balázs, Budai Károly.

Varga Viktor olyan előadást rendezett, amely hosszú évekre garantálja a sikert, mert olyan összhang, egység van a művészek között, olyan energiákat szabadít fel, amelyet a közönség visszatükröz. Először fordult elő – itt Szarvason legalábbis –, hogy a három Teddy táncba vitt a közönség soraiból három fiatal hölgyet, ezzel közelebb hozva a szereplőket, a közönséggel.

A Cervinus Művészeti Fesztivál második előadása is fergeteges volt. Vasárnap este Holle anyó várja a nézőket.

Galambos Edit

0

Színházjegyekkel ajándékozta meg dolgozóit az Ótemplomi Szeretetszolgálat

0

Kunszentmártoni „fodrászok” léptek fel a Zenepavilonban