in , ,

Holle anyó, kis záporral

0

Vasárnap este a CervinusFeszt 4. napján a családok kedvencével várta közönségét a Cervinus Teátrum. Belinszki Zoltán – Gulyás Levente – Varga Viktor által megálmodott Holle anyó című mesemusical ősbemutatója 2013 novemberében volt, Varga Viktor rendezésében. Sikere töretlen. Jóval túl az ötvenedik előadáson, a szereplők egy része kicserélődött, de Holle anyót alakító Dósa Zsuzsa minden előadásban játszott. Az előadást magyar és szlovák nyelven is játsszák.

Vasárnap este is megtelt a színház nézőtere, gyermekek és felnőtt nézőkkel. A közönség nagy figyelemmel kísérte a jóságos Holle anyó (Dósa Zsuzsa), a nehéz sorsú, árva Ágica (Tatár Bianka), a szintén árva, de a melegszívű Holle anyónál nevelkedett Jakub (Polák Ferenc), a két vidám, jó szándékú béres, Markó (Ragány Misa) és Mirkó (Maróti Attila) történetét. A Mostoha (Varga Anikó) és lánya (Harcsa Boglárka) gonoszkodását, majd átváltozását a mese végére. Közben persze megelevenedtek az erdő lakói is Balázs Henriett, Barát Enikő, Csere Polett, Fazekas Döniz, ifj. Csasztvan András, Fülöp Ádám, Horváth Dániel és Magyari László megszemélyesítésében. A koreográfus ezúttal Vári Bertalan. Díszlet- és jelmeztervező Jakub Branicky.

Nagyon kedves mesét láttunk a színpadon, Holle anyó szép és jóságos, Ágica szerény, kedves, jószívű, Jakub őszinte, vidám, Markó és Mirkó humoros, a Mostoha kellően „gonosz”, pedig csak észre kellene vennie a szeretetet, amit Ágica sugároz felé, a Csúnya lány nem is olyan csúnya, és ő is csak szeretetre vágyik. A színészek mindent megtettek, hogy szórakoztassák a gyermekeket, akik nagy figyelemmel kísérték az előadást, lekötötte őket a történet. A zene csodálatos, a szöveg humoros, a színészek különleges alakokat mutattak meg az ifjabb és idősebb nézőknek mindannyian nagyszerű, lehengerlő, káprázatos alakítással. A tánckar vidám, humoros, nagyszerű volt.

Az égiek ezúttal nem voltak kíméletesek, az előadás utolsó fél órájában esni kezdett, de a Cervinus csapata ezt is megoldotta, szépen rendben átment a közönség a sportcsarnokba, és 20-30 perc múlva folytatódhatott az előadás, tisztára törölt székekre ülhetett vissza a közönség. Csodálatos volt látni, hogy az eső után a gyerekek a nézőtérről a színpadra mentek segíteni, hogy papírtörlővel szárítsák fel a színpadot. Ezt így is lehet szervezni. Nagy öröm volt látni, hogy a közönség zöme maradt, és kivárta az esőt, hiszen tájékoztatást kapunk, hogy rövid zápor lesz, és így is volt. Az eső után folytatódott az előadás, hogy a tapsrendnél a gyermekek zöld labdát kapjanak a színészektől, táncosoktól, jó volt ott lenni, látni örömüket.

Holle anyó ajándéka a gyermekközönség számára, 300 db zöld labda a PlastoBall Kft. felajánlásában. Emellett a székek alá rejtett Cervinusos hűtőmágnesért 3 db 5.000 Ft-os teniszpálya utalvány a Békésszentandrási Füzesi Teniszpályától és 50 db jegy a keddi, Az ibolya című előadásra, a Cervinus Teátrum ajándékaként.

A vasárnap esti Hotel Menthol illatos felajánlása a szarvasi Le Rouge parfüméria 10db utalványa volt. Ezen kívül minden este sorsolnak a deer.wood termékeiből is. Ők azok, akik a VIP jegyek fáinak ültetését is segítik, a termékeik használati tárgyak, amelyek fából készülnek.

Galambos Edit

A fotókat Gácsiné Petrovics Szilvia készítette.

0

Kunszentmártoni „fodrászok” léptek fel a Zenepavilonban

Dósa Zsuzsa

Harminc éve a pályán