in ,

Életmódfesztivál Mezőtúron augusztusban

0

Sport és életmód fesztivállá bővül idén a múlt nyáron bemutatkozott vízilabdás seregszemle Mezőtúron. Hat ország, közel félszáz csapat, festői helyszínek, új sportágak, olimpiai bajnok sztárvendégek, kiállítók, előadások, bemutatók, gasztroélmények és zenei csemegék. Dióhéjban ezzel várja vendégeit augusztus 14-18. között a Túri Fullánk Nemzetközi Sport és Életmód Fesztivál Mezőtúron – hangzott el az eseményt beharangozó pénteki sajtótízórain.

Mohi Zoltán főszervező, az Invictus Úszó és Vízilabda SC Kft. szakosztályvezetője az eseményen kiemelte: a tavaly vízilabda fesztiválként debütált rendezvény az eredeti szándéknak megfelelően idén a mozgáshoz és a kikapcsolódáshoz köthető programok jóval szélesebb palettáját felvonultató seregszemlévé lép elő.

Az idén immár Túri Fullánk Nemzetközi Sport és Életmód Fesztivál elnevezésű seregszemle a vízilabda mellett strandfoci és strandkézilabda sportágakban is lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevő hat ország közel félszáz csapata összemérje tudását és felkészültségét. A versenyek mellett a kiállítók, fellépők, interaktív programok is gyönyörű környezetben, az egészséges életmód népszerűsítésének jegyében szórakoztatják a résztvevő gyermekeket, szülőket és a kilátogató vendégeket – hangsúlyozta. Ezzel a fiatalok sportválasztásához is igyekeznek segítséget nyújtani – jegyezte meg.

„A fesztivál ugyanakkor nem csupán a sportokról szól, célunk egy komplex élményt nyújtó, családi rendezvény megvalósítása, mely Mezőtúrt és a térség természeti szépségeit is bemutatva hozzájárul e vidék sportturizmusának fellendítéséhez” – fogalmazott Mohi Zoltán.

Kis Gábor – olimpiai bajnok vízilabdázó, az Invictus Úszó és Vízilabda SC Kft. szakmai igazgatója arra is kitért a tájékoztatón, hogy a strand mellett a festői szépségű Hercegasszony Birtok területén is zajlanak majd a fesztivál eseményei. A helyszínek és a sportágak bővülése ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne törekednének a profizmusra. Céljuk a versenyekre benevezett csapatoknak olyan feltételeket biztosítani, mely segíti valamennyi résztvevő felkészülését a következő szezonra és megmérettetésekre. Ennek részeként a mérkőzések között olyan (sztár)vendégekkel találkozhatnak a gyerekek, mint Biros Péter és Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók – jelezte.

Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere szerint a program tavalyi nagy sikerű bemutatkozása után a város örömmel segíti a rangos esemény újbóli megrendezését és életmód fesztivállá bővítését, mely várhatóan látogatók tömegei mellett sok neves sportolót, kiállítót, fellépőt is vonz majd.

Méltatva a házigazda Invictus Úszó és Vízilabda SC Kft. tevékenységét a városvezető úgy fogalmazott: a klub az elmúlt években felpezsdítette és a korábbinál magasabb szakmai szintre emelte a helyi úszó- és vízilabda életet. Utóbbi sportág az Invictus megjelenését követően éledt újjá a településen – tette hozzá megjegyezve: komoly értéknek tekintik, hogy a mezőtúri székhellyel működő egyesület mára 150 igazolt sportolóval büszkélkedhet, ráadásul ez a szám folyamatosan növekvő. Az együttműködésnek köszönhetően a városi strandfürdőben és fedett uszodában közel 100 millió forintos fejlesztés valósult meg az elmúlt években és további, többek között a létesítmény vízfelületét növelő beruházásokat is terveznek közösen – húzta alá.

Augusztus – Mezőtúr –Túri Fullánk Fesztivál-

TÖBB MINT SPORT!

Dósa Zsuzsa, Polák ferenc és Nádházy Péter (Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia)0

Vasárnap esti kabaré

Fotó: Hegedűs Éva0

Mester és tanítványainak munkái láthatók a minigalériában