in ,

Végigtáncolta a legforróbb napokat a Vértessy

0

Az egyik legmelegebb hetet választotta a Békésszentandrási Vértessy Tánc-Sport Egyesület hagyományos nyári tábora megtartására. A fiatal táncosok azonban nem riadtak vissza a hőmérő egyre magasabbra kúszó higanyszálától, és derekasan helyt álltak. 47 táncos – köztük mintegy húsz páros – jelentkezett a július 1-5. között meghirdetett intenzív órákra, melynek a Körös Művelődési Ház szolgált helyszínként. A gyerekek négy csoportban tanulták az új lépéseket, illetve finomították a korábban elsajátított koreográfiákat, szakavatott táncpedagógusok irányításával.

Makan Zsuzsanna elmondta, ebben a néhány napban sokkal nagyobb hangsúly jut az erőnléti edzésekre, mint az év többi szakaszában. Emellett a gyerekek tánctudását is el tudják mélyíteni, amire a heti két edzés egyébként kevésnek bizonyul. Továbbá arra is módjuk van, hogy lefektessék az elkövetkező tanév anyagának az alapjait, így könnyebben veszik a növendékek a következő akadályokat.

– Vannak olyan táncosaink, akik most először csatlakoztak hozzánk. Bízunk benne, hogy ez a tábor jó alkalmat teremt az utánpótlásgyűjtésre is, és a legkisebbek velünk maradnak szeptemberben is. Fontos az is, hogy összekovácsolódjon a csapat, és egy kicsit több időt töltsünk a gyerekekkel – összegezte a táborban rejlő lehetőségeket a táncpedagógus.

A legnagyobbakat vendégoktatóként Bődi Dénes tanította, aki pedagógiai munkája mellett a Szilver Művészeti Iskola színeiben versenyez. A 25 éves táncos elmondta, mindent megtesz, hogy olyannyira megszerettesse a gyerekekkel a táncot, hogy szívesen áldozzák rá később is a szabadidejüket.

– Szerintem 20% múlik a tehetségen, további 80% szorgalom kérdése. Az utóbbival azonban be lehet hozni az előbbit. A tehetség csupán egy nagyon jó kiindulópont, ami önmagában nem elegendő. Folyamatosan gondozni, fejleszteni kell – vélekedett az országos ranglista ötödik helyezettje.

A keze alatt dolgozókra kemény próbatéttelek vártak. Megtanulták többek között, hogy csak komoly munkával lehet sikert elérni, és a kisebb nehézségek sem tántoríthatják vissza őket céljuk elérésétől.

– Bemelegítünk, futunk egy órán keresztül, aztán kétszer 45 percet standard és latin táncokkal töltünk. Ebéddel folytatjuk, majd a kicsiknek jön egy kis pihi, a nagyobbak pedig edzenek. A napot nyújtással zárjuk – vette sorra a napirendet Gerda, akinek a nyaka húzódott meg egy kissé a délelőtt során, mégsem hagyta félbe az edzést. – Nagyon elfáradunk a nap végére, de megéri, mert sokat fejlődünk – tette hozzá eltökélten.

Mellette Csik Krisztina, Melich Krisztián és Bencsik Noémi segítették a táncosok tanítását.

Korbely Györgyné Erzsike egész héten tyúkanyó módjára segédkezdett. Az egyesület vezetője elárulta, több sikeres versenytáncost nevelt már ki a Vértessy. S bár a párosok magasabb szinten már egy másik egyesület színeiben versenyeznek, büszkék rá, hogy náluk kezdték táncos pályafutásukat.

A hét szombaton egy táncgálával zárult, ahol a táborban tanultakat mutatták be a gyerekek legnagyobb rajongóik, szüleik, testvéreik és a nagyszüleik örömére.

Fotó: Janis Zoltán0

Szellemek a víz fölött

0

Nevezz és evezz a Körössel szemben!