Connect with us

Szarvas

Kenyéráldás, városi kitüntetések és tűzijáték államalapításunk ünnepén

A szokásokhoz híven az Evangélikus Ótemplomban került megrendezésre államalapításunk ünnepén a kenyéráldás, amit a város képviselő-testületének döntése értelmében az idén először díjátadó követett.

Dr. Kiss Imre plébános e hónap elején Seidl Ambrus plébánost váltotta a katolikus gyülekezet élén. Az új plébános megtiszteltetésnek nevezte, hogy Lázár Zsolt evangélikus esperes mellett őt kérték fel az ünnepi igehirdetésre.

Babák Mihály polgármester ünnepi beszédében megemlékezett Szent István történelmi felismeréséről, és hangsúlyozta, hogy utódaiként mi a feladatunk.

A korábban Szarvas Város napján átadott díjakat, kitüntetéseket egy idei határozatában a testület két részre bontotta azon oknál fogva, hogy az ünnepélyességét az eseménynek emeljék.

Közegészségügyi Díjat vehetett át Gazsó József Jánosné, dr. Majzik Katalin, dr. Kelement Éva, Janis Katalin és Pljesovszkiné Petrás Anna.

A város Közszolgálati Díját Filyóné Varga Ildikó, Tóth Tímea, Skorka András és Hanzó Györgyné. Védelmünkért Díjat Kohut Pál, Bencsik Tamás, Hipszki Mihály, Filip András érdemelte ki.

Szociális Tevékenységért Díjat ítélt a testület a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Szervezetének, Miloszrdni Istvánnak, Csík Attilának, a Szarvasi Életmód Egyesületnek és dr. Czinkóczky Mihálynak.

Szarvas Város Ifjú Tehetsége díjra Szpisjak Bence, Oláh Markó, Sechna Dorina, Szabó József és Gyekiczky Fanni vált érdemessé.

Közművelődési Díjat érdemelt ki Michal Hanigovsky, Hegedűs Éva, Urbancsokné Pljesovszki Ildikó, Szigeti Györgyné és a Luther Színjátszó Tehetség Műhely.

Szarvas Város Napján távolléte miatt nem tudta átvenni a Pedagógiai Díjat Buzás Tünde, így most erre is sor került.

Az ünnepet tűzijáték zárta.

Fotó: Babák Botond és Babák Zoltán

Népszerű

Nyerges Áron (hátul) (Fotó: kajakkenusport.hu) Nyerges Áron (hátul) (Fotó: kajakkenusport.hu)

Nyerges Áron aranyat nyert az ORV-n

Sport

Melis Pálné, azaz Pörka néni kilenc órában gyúrta, töltötte, főzte, kínálta a gombócokat. Melis Pálné, azaz Pörka néni kilenc órában gyúrta, töltötte, főzte, kínálta a gombócokat.

Becsületbeli ügyből ligeti Szilvanap

Turizmus

Az iskolai portákra érkezik a nyolcadikosoknak a diáknaptár

Oktatás

A felújított Tessedik Sámuel Múzeum épülete (Fotó: Babák Zoltán) A felújított Tessedik Sámuel Múzeum épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Két napig ingyen tekinthető meg a felújított TSM és a RAH

Kultúra

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect