in ,

Farkas János mesternégyesével ismét legyőztük a Nagyszénást

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Az elmúlt heti kupasiker után ezúttal bajnoki mérkőzést játszottunk otthonunkban, ez már a pontvadászat 7. fordulója volt, amelyen a Nagyszénás csapatát fogadtuk. A vendégeinkkel már összefutottunk bő egy hónappal ezelőtt, amikor is MK meccsen vertük őket magabiztosan.

4. perc: Medvegy végzett el egy partdobást jobbról, amely Kriska elé került, ő pedig egy csel után az ötös sarkáról a kapu jobb oldalába lőtt. 1-0.

6. perc: Furár középre ívelt labdáját Styecz lőtte kapu mellé 11 méterről.

13. perc: A vendégek csatára Nagy D. jutott a kiállítás sorsára, miután Sindelt buktatta túlzott vehemenciával.

16. perc: Nyéki szabadrúgása Borgulyát találta meg a tizenhatosunkon belül, aki tisztára játszotta magát, majd hat méterről a kapunkba gurított. 1-1.

29. perc: Nyéki 35 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant.

41. perc: Zima passzát követően Farkas forgatta be védőjét 17 méterre a kaputól, majd a hosszú oldalt vette célba, és a labda engedelmesen a helyére is került. 2-1.

45. perc: Zábrák rúgott oda Sindelnek a vendégek büntetőterületén belül, amiért tizenegyest adott Baráth játékvezető. Az ítéletet Styecz hajtotta végre, magabiztosan a kapu bal oldalába lőve. 3-1.

46. perc: Styecz játszott Zimához, aki egy lépés után 12 méterről a jobb kapufát találta el.

53. perc: Polonszki alapvonalról beadott labdáját a középen álló Farkas 8 méterről kapu fölé lőtte.

58. perc: Styecz jobbról elvégzett szabadrúgását Farkas bólintotta hét méterről a vendégek kapujába. 4-1.

63. perc: Kriska átadását Sindel kezelte le, majd 16 méterről leadott lövése a hálóban kötött ki. 5-1.

66. perc: Farkas forgatta meg a szénási védőket, akik blokkolták a lövését.

71. perc: Vincze tört be jobb oldalt a kapunk előterébe, majd lövése a jobb kapufáról vágódott vissza a mezőnybe, amivel még nem hárult el végleg a veszély, mert a kipattanót Miszlai küldte meg 16 méterről, de lövését Szikora önfeláldozóan belevetődve blokkolta.

80. perc: Kriska visszagurítását Sindel lőtte kapura 14 méterről, de ezúttal Blaskó nagyot védett,a kipattanót Klimaj fejelte kapu fölé, de ezt már amúgy is leshelyzet előzte meg.

85. perc: Varga ugratta ki Farkast a leshatáron, csatárunk pedig hat méterről senkitől sem zavartatva helyezett a kapu bal oldalába. 6-1.

86. perc: Szinte lemásoltuk az előző golt, csak a szereplők változtak, ezúttal Kriska volt a feladó, Varga pedig a befejező, aki hét méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. 7-1.

88. perc Kriska játszott sarokkal Farkas elé, akinek lövését Blaskó védte. Pár másodperccel később Kriska lőhetett közelről, de a szénási hálóőr ezúttal is védet, majd a róla kipattanó labdát Klimaj szúrta rá, de Tasi blokkolni tudott.

90. perc: Klimaj beadását vétették el középen a vendég védők, az érkező Farkas pedig 14 méterről higgadtan a jobb alsó sarokba gurított, megszerezve ezzel önmaga negyedik gólját. 8-1.

A mérkőzés a megszokott forgatókönyv szerint kezdődött, már ami Szénás elleni közelmúltbeli meccseket illeti. Korán megszerzett vezetés, majd a vendégek megfogyatkozása, ezek lassan hozzátartoznak a két csapat itthoni összecsapásaihoz, az viszont már nem, hogy a vendégek ezúttal emberhátrányban sem rogytak össze, és az egyenlítő találatukkal igen csak megfogták a kezdeti lendületünket. A félidő végéig cseppet sem látszódott hogy eggyel kevesebb mezőny játékosa van a Nagyszénásnak, viszont a végére azért megráztuk magunkat, és megnyugtató előnnyel térhettünk pihenőre. A második játékrészben már azt a csapatot láthattuk, amely legutóbb a Siklóst helyben hagyta, végig tetszetősen az emberelőnyt kihasználva szőttük támadásainkat, és szép lassan felőröltük vendégeink ellenállását. A helyzetekben, és főként gólokban gazdag félidő egy mesternégyessel is megajándékozott bennünket, Farkas János személyében, amihez illik a gratuláció. Jövő héten egy várhatóan nehezebb erőpróba előtt állunk, ugyanis az éllovas Gyulával mérkőzünk meg ugyancsak hazai pályán.

Szarvasi FC 1905 – Nagyszénás SE 8-1 (3-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 400 néző. Játékvezető: Baráth János (Petrovszki P., Boda L.)

Szarvas: Krnács R. – Medvegy Á. (Szikora M.), Polonszki P., Süli A., Vozár D. (Kiri M.), Zima D., Kriska N., Furár R. (Varga I.), Styecz M. (Klimaj Z.), Farkas J., Sindel R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Nagyszénás: Blaskó P. – Godár Gy., Zábrák Z., Nyéki B. (Kajtár I.), Borgulya T., Libor G. (Szilágyi H.), Miszlai L., Vajgely Gy., Rafaj P. (Tasi R.), Vili M. (Vincze A.), Nagy Sz.

Gólszerzők: Kriska N. 4′, Farkas J. 41′, 58′, 85′, 90′, Styecz M. 45′ (büntetőből), Sindel R. 63′, Varga I. 86′ illetve Borgulya T. 16′

Kiállítva: Nagy Sz. 13′ (utánrúgásért)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Harminc percet leszámítva gólra törően és jól futballoztunk a nagy vereség ellenére végig sportszerűen játszó vendégcsapat ellen.

Tasi Róbert: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de sajnos egy fegyelmezetlenség ismét eldöntötte a sorsunkat. Elismerésem a szarvasiaknak!

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Képek: Babák Zoltán
Videó: Furár Adrienn

Fotó: police.hu

Két kerékpáros sérült meg Szarvason

Dr. Nagy Balázs (Fotó: Babák Zoltán)0

Dr. Nagy Balázs: A Föld egy nagy puzzle, rakosgatjuk a darabokat