in , ,

Tök jól sikerültek a szünidős játéknapok

Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia0
Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia

Az előző évek jól bevált programelemeit megtartva és néhány új ötlettel kibővítve folytatódtak a szünidős játéknapok. A Cervinusház az őszi szünet napjaiban, október 28-30. között várta a családokat egy délutáni kikapcsolódásra, ahol a mozi, a játék, az alkotás és a mozgás is jelen volt.

– Az idei szünidős játéknapokat tök jóra kereszteltük. Korábban zsibongóra hallgatott, bár ez igaz az idei hangulatra is. Az intézmény arra törekszik, hogy minden évszakban becsábítsa a fiatalokat, az őszi szünet pedig erre egy kiváló alkalom – tájékoztatott Szigeti Anna, a teátrum sajtóreferense. – Mindent megteszünk azért, hogy minden korosztály találjon kedvére valót. Kiemelendő idén a főzősuli, amelyet idén először kínálunk az érdeklődőknek.

A konyhában minden nap tüsténkedhettek a gyerekek. Hétfőn Zsuvega egészséges alapanyagokból készült falatkáit, kölesgolyót és sütőtök desszertjeit kóstolhatták meg az érdeklődők, kedden a Szarvasi Mozgáskorlátozottak Egyesületének közreműködésével palacsintát süthettek, szerdán pedig Demeterné Frankó Ágnes a kézműves csokoládékészítés alapjaiba vezette be őket.

– Az étcsokoládéhoz szeretném közelebb hozni a fiatalabb korosztályt. Arra gondoltam, hogy egy kis workshop keretében kisebb táblás csokikat és csokinyalókát készíthetnek, amelyre különböző ízanyagokat szórnak. Bízom benne, hogyha ezeket megkóstolják, rájönnek, hogy az étcsoki is lehet nagyon finom – árulja el a Csokikád Kézműves Manufaktúra tulajdonosa, miközben az előtte kígyózó sorra pillant.

Hozzátette, fontos, hogy a gyerekek felismerjék a minőségi csokoládét, aminek alig néhány összetevője van. A nagy érdeklődést látva csupán attól tartott, hogy kevés lesz az alapanyag, és nem mindenkinek tud örömet szerezni. Szerencsére végül mindenkinek jutott kóstoló, sőt, a legkitartóbbak kétszer is sorra kerülhettek.

A tükrös teremben Fábián Judit pedagógus várta az izgő-mozgó apróságokat, a Tessedik-teremben pedig a néptánc kapta a főszerepet. Két napon át a Talizmán Játékbolt társasjáték kínálatából szemezgethettek a vendégek, október 29-én pedig Buborék együttes koncertje színesítette a napot.

– Elég nehéz lekötni a gyerekeket ilyenkor, főleg, hogy az idő is rossz. A kislányom délig ügyeletben van az oviban, ezért pont kapóra jött ez a délutáni program. Ma vagyunk itt először, de nagyon jól érezzük magunkat. Moziztunk, aerobikoztunk, készült csillámtetkó és arcfestés, valamint a kézműveskedés sem maradhatott ki – újságolja Baksáné Bacsó Anita, aki ötéves kislányával, Blankával érkezett.

A kézműves sarokban az első nap Kelcsi Saroltával ékszert lehetett készíteni, Szarvas Város Barátainak Köre pedig papírfonásra tanította az apróságot. Zárásként a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete vállalt szerepet.

– Évekkel ezelőtt keresett meg bennünket Décsei Mónika, és megkérdezte, hogy nincs-e kedvünk bekapcsolódni. Természetesen igent mondtunk, mert számunkra is fontos, hogy a gyerekek őszi szünetben találjanak valamilyen értelmes elfoglaltságot. Mindig egy kézműves asztallal készülünk. Most tökös és őszi ajtódíszt, poháralátétet, cseréppókot és halloweeni mécsest lehet nálunk készíteni – avat be a lehetőségekbe Gombár Györgyné, a civil szervezet szóvivője.

Az egyik legnépszerűbb programelem a mozi volt, de a gyerekekkel izgatottan várták az előadást követő ajándéksorsolást is. Játéknapok sikerét mutatja, hogy három nap alatt több mint ötszáz fő fordult meg a Cervinusházban.

Fotó: Babák Zoltán0

Az első percben szerzett góllal győztük le az Orosháza csapatát

A HC Szarvas csapata (Fotó: Babák Zoltán)

Megyei rangadót nyertek a HC Szarvas kézilabdázói