Connect with us

Oktatás

A VII. Játékos Bibliatörténeti Vetélkedőn jártak katolikus hittanosaink

2019. november 15-én, pénteken rendezték meg a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában a VII. Játékos Bibliatörténeti Vetélkedőt, amelyre egyházmegyénk hat környékbeli katolikus iskolájából érkeztek a 8 fős csapatok.

A szervezők ezúttal egy személyre szóló kérdésként fogalmazták meg a témát: Miért vagyok hálás Istennek? A beugró a hagyományokhoz híven most is egy rajz elkészítése volt, ugyanebben a témában. A vetélkedő célja a közös játékon túl a hittanórákon és a szentmiséken megismert, hálával kapcsolatos bibliai történetek elmélyítése, alkalmazása, nem utolsó sorban pedig egy maradandó hitépítő élmény kínálása volt, például a közös imádsággal és dicsőítéssel.

Hitoktató és gyermek együtt izgult, hiszen nem tudhattuk, hogy éppen milyen történettel, milyen feladat megoldásával kell helyt állni. Izgalmas pontszerző torpedó, Kahoot-verseny, Ikhthüsz-kártyajáték, betűháló szókereső, puzzle és szövegértési feladatok tették próbára a csapat apraját és nagyját. A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola csapata közös munkájával idén is az I. helyezést érte el. Szívből gratulálunk nekik!

A csapat tagjai voltak: Krecsmarik Roberta, Sovány Berzsián Pál (1. osztály), Áchim Tamara, Vigh Hunorka Csepke (2. osztály), Balangó Henrietta Zita, Kunstár Gellért (3.osztály), továbbá Gombos Lilien és Domján Zalán (4. osztály).

A kitűnő csapatmunkán felül a 3. osztályos Balangó Henrietta Zita rajzát a 3-4. osztályos kategóriában a III. helyezés jutalmával tüntették ki.

Hazafelé úton számot vetettünk és megköszöntük jóságos Urunk ajándékait, amiket ezen a vetélkedőn élhettünk meg. Külön köszönet illeti a szervezőket a mindig színvonalas és kreatív feladatokért, a temérdek jutalomért, a finom uzsonnáért.

Jancsó Brigitta hitoktató

Népszerű

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

Forrás: koroanavirus.gov.hu Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

COVID-19

A rovatot támogatja:

Archívum

2019. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect