in

Nyilas Misi Pakkot gyűjt a szarvasi református gyülekezet

Tóth Zoltán és Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva)
Tóth Zoltán és Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Néhány hónappal ezelőtt megállapodást írt alá a szarvasi református gyülekezet a Magyar Református Szeretetszolgálattal. Ennek keretében a közösség vállalta, hogy a szeretetszolgálat tevékenységeiben aktívan részt vesznek, ill. gyűjtőpontként is tevékenykednek. Pentaller Attila református lelkész november 26-i sajtótájékoztatójukon elmondta, ez nem kizárólag a karácsonyi időszakra vonatkozik, hanem egész évben nyitott kapukkal várják a rászorulóknak felajánlott adományokat, és segítenek azok elhelyezésében is.

Tóth Zoltán koordinátorként vesz részt a munkában. Emlékeztetett, a tavalyi évben a Bihar megyei Élesden található Kajántó Mária Gyermekotthonba juttatták el a felajánlásokat. Az itt élő 32 gyermek édességeket, játékokat, tanszereket kapott, ezen felül pedig segítettek a településen élő rászoruló magyar gyerekeknek is.

Idén folytatják a gyűjtést, amit a szeretetszolgálat Nyilas Misi Pakknak keresztelt el. Ezekbe főként játékot, édességet, könyveket, plüsst és tanszereket várnak, amelyeket majd az igazságosság elve alapján újraosztanak, hogy mindenkinek hasonló értékű ajándékot tudjanak adni. Kérik, hogy a felajánlásokat csomagolás nélkül, cipősdobozban juttassák el nekik a szarvasi fogadópontok valamelyikére: a református templomba, a Bor&Gravír üzletbe vagy a Szirony patikába. Emellett vasárnaponként (december 1-jén, 8-án és 15-én) 15.30 és 17.00 között a Zenepavilonnál is megtalálhatják őket. A felsorolt helyszíneken tartós élelmiszereket is szívesen fogadnak.

Fotó: Hegedűs Éva
Fotó: Hegedűs Éva

Az együttműködés keretében bútoradományt is várnak, amelyeket igyekeznek azonnal a rászoruló családnak eljuttatni. Szerencsére eddig ezt sikeresen megoldották. Legutóbb pl. egy egész lakásnyi bútor került hozzájuk, amely még aznap megtalálta új tulajdonosát. Mivel a felajánlások egyre nagyobb ütemben érkeznek, a jövőben szeretnének egy raktárhelyiséget kialakítani. Keresik a megoldást, és nyitottak a segítségnyújtásra is.

– A gyülekezetünkben az igényeket is gyűjtjük, és nálunk lehet jelezni a más jellegű segítségkérést is. Amit lehet, megpróbálunk helyben megoldani, amihez pedig szükséges egy nagyobb anyagi és személyi háttérrel rendelkező alapítvány, azt igyekszünk a szeretetszolgálaton keresztül biztosítani, és eljuttatni a rászorulókhoz, szükségben lévőkhöz – beszélt a református lelkész a lehetőségeikről és az eszközeikről.

Azt tapasztalják, hogy karácsony időszakában nagyobb a segítő szándék az emberekben. Ebben szerinte az ünnep üzenete is közrejátszik. Isten ugyanis elküldte egyszülött fiát az emberekhez, és feláldozta értük. Az Úr megnyitotta előttünk a szívét, amit mi ezekkel az apró segítésnyújtásokkal is meghálálhatunk. Hangsúlyozta, nem az a fontos, hogy ezzel kitűnjünk mások közül vagy jobb emberek legyünk, hanem hogy köszönetet mondjunk a Mindenhatónak. Bízik abban is, hogy a nem keresztény lelkületű, de jó szándékú emberek is együttéreznek a nehéz sorsúakkal, és csatlakoznak hozzájuk.

Hozzátették, a Magyar Református Szeretetszolgálat 1358-as telefonszámát tárcsázva vagy SMS-t küldve pénzbeli adományaik érnek célba. Hívásonként 500 Ft-tal támogathatják karitatív akciójukat.

Samu Tamás Gergő és Pálinkás Tamás (Fotó: Hegedűs Éva)

Pálinkás: Nem csupán elindultunk a lejtőn, hanem lassacskán a lejtő aljához közeledünk

Fotó: Hegedűs Éva0

Minden eddiginél korábban érkezett a segítség Csabacsűdre