in ,

Szarvasi győzelemmel végződött a BMSExtra Kupa

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

A házigazda szarvasi csapat megvédte címét a negyedik alkalommal kiírt Békés Megyei Sport Extra Kupa Szilveszteri öregfiúk teremlabdarúgó-tornán. Az Alkotmány utcai sportcsarnokban 9 együttes részvételével lebonyolított december 27-i eseményen a Kondoros végzett a második, a Csorvás pedig a harmadik helyen.
A csoportmeccseket három részre osztva vívta a mezőny, döntetlen esetén büntetőkkel dőlt el a pontok sorsa a csapatok között. Az azonos pozíciót elfoglalók azután egymás ellen folytatták a helyosztókkal. Az A-jelű trióban a Szarvas és a Dévaványa, a B-ben pedig a Csorvás és a Gyomaendrőd között is büntetőpárbaj határozta meg a sorrendet az előbbiek javára, akikhez a C-csoportból a Kondoros pontvesztés nélkül társult. A fokozatosan javuló házigazdák lendülete a helyosztók során sem tört meg, így végül nem érdemtelenül hódították el a győztesnek járó serleget.

A tornát baráti légkör jellemezte, sportszerű mérkőzésekkel, Orovecz József és Gyekiczki István játékvezetőknek csak ritkán kellett használtba venniük a sípjukat.

Az A-csoport végeredménye: 1. Szarvas 5 pont, 2. Dévaványa 4, 3. Telekgerendás 0. Kondoros 3, 4. Békésszentandrás „A” 1. A B-csoport végeredménye: 1. Csorvás 5, 2. Gyomaendrőd 4, 3. Békésszentandrás 0. A C-csoport végeredménye: 1. Kondoros 6, 2. Játékvezetők 3, 3. Pusztaföldvár 0.
Helyosztók. 7-9. helyért: Telekgerendás–Békésszentandrás 0–3, Békésszentandrás–Pusztaföldvár 1–2, Pusztaföldvár–Telekgerendás 1–0. 4-6. helyért:Dévaványa–Gyomaendrőd 0–3, Gyomaendrőd–Játékvezetők 3–1, Játékvezetők–Dévaványa 3–2. 1-3. helyért: Szarvas–Csorvás 4–0, Csorvás–Kondoros 1–1 (büntetőkkel: 2:3). Kondoros–Szarvas 1–2.

Végeredmény: 1. Szarvas (Keller Zsolt, dr. Bencze Tamás, Truczka Tamás, Klimaj Zoltán, Bány Tamás, Bogdán Gábor, Darida Zsolt; csapatvezető: Rozsán Csongor), 2. Kondoros, 3. Csorvás, 4. Gyomaendrőd, 5. Játékvezetők, 6. Dévaványa, 7. Pusztaföldvár, 8. Békésszentandrás, 9. Telekgerendás.

Különdíjak. Gólkirály: Truczka Tamás (Szarvas) 4 találattal. Legjobb kapus: István Norbert (Kondoros). Legjobb mezőnyjátékos: Toldi Balázs (Gyomaendrőd). Legjobb szarvasi játékos: Keller Zsolt. Legidősebb játékosok: Evanics István és Tárnyik Ferenc (Csorvás).

Ny. M.

Fotó: Babák Zoltán0

199 éve hunyt el Tessedik Sámuel

Fotó: Babák Zoltán0

Mazsorettekkel búcsúztatták az évet a szarvasi rézfúvósok