in ,

Szarvasi bronz a KESI Kupán

0

A hétvégén a Kecskeméti Sportiskola téli felkészülési tornáján szerepeltek a HC Szarvas U12-s korosztályú kézilabdázói.

Az évek óta rendszeresen megrendezésre kerülő nívós tornán nyolc csapat szerepelt, köztük a PICK Szeged, a KESI, a Simontornyai KK, az Orosházi FKSE, a Kézisuli Alapítvány Budapest, a Gyáli BKSE, a Mizse KC és a HC Szarvas.

A résztvevőket két négyes csoportba sorsolták, a szarvasi fiatalok a későbbi kupagyőztes PICK Szegedtől elszenvedett vereség (11-23) után legyőzték a Mizse KC (14-9), illetve a Gyáli BKSE fiataljait (18-12) és csoport másodikként a házigazda Kecskeméti Sportiskola csapatával mérkőztek a dobogóért.

A harmadik helyért vívott találkozóra mindössze néhány perc pihenő után került sor, így a pihentebb kecskeméti fiatalok kezdték jobban a mérkőzést (5-1, 7-2) félidő 9-5, a második játékrészben viszont erőre kaptak a szarvasi fiúk és fokozatosan dolgozták le hátrányukat, ráadásul a nagyon izgalmas végjátékban a vezetést is átvették, a mérkőzést azonban sikerült döntetlenre menteni a házigazdáknak.

A harmadik hely sorsa így büntető dobásokkal dőlt el, amelyben a szarvasi fiatalok győzedelmeskedtek;

Kecskeméti Sportiskola – HC Szarvas 14-16 (9-5)

HC Szarvas: Csomos Csaba Álmos (kapus) – Szín Balázs, Kugyela Kristóf, Tusjak Marcell, Komár Gergő, Gyurcsik Balázs, Ollé Bálint, Orovecz Tamás, Medvegy Zalán, Uhljar Attila mezőnyjátékosok
A csapat edzője: Tusjak János

A torna legjobb kapusa címet Csomos Csaba Álmos érdemelte ki.

***
A következő hétvégén újabb korosztályban méretteti meg magát az egyesület, az U13-s csapat szintén Kecskeméten szerepel majd. Nekik is legalább hasonló sikert kívánunk!

HC post

Gyalogost ütöttek el a Jókai-Rákóczi kereszteződésben

A Rettegett Iván előtt meghajolt Európa