Connect with us

Oktatás

Gyakorlósok a Bihari-havasokban

Február 10-én vette kezdetét a GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskola egy hetes iskolai sítábora, melynek során ismét birtokba vettük a Bihar-hegység lejtőit. Az előzetes aggasztó hójelentés ellenére töretlen lelkesedéssel vágtunk neki az útnak bízva a szerencsében, hogy velünk együtt a havazás is megérkezik. Ezen kívánságunkat sikerült olyan jól bevonzani, hogy másnap reggelre 25 cm hó esett és havazott is tovább rendületlen. Az egyébként is felpörgött csapat izgatott készülődésbe kezdett és már indultunk is ki a pályákra, ahol a gyakorlatilag minden napos kisebb-nagyobb mértékű havazásnak köszönhetően végig zavartalan síelésnek örvendhettünk. Az öt nap alatt besíeltük a pályarendszer minden szegletét, ahol mindenki a tudásszintjének megfelelő pályán élvezhette a síelés örömeit. A nap végére kicsit megfáradt, de rengeteg új élménnyel és napról-napra egyre biztosabb sítudással gazdagodó társaság a közeli szálláson pihenhette ki fáradalmait és tölthette fel magát energiával a helyben készült ízletes házias ételek segítségével. A vacsora utáni meleg vizes medencében való fürdőzés a nap kellemes levezetésének bizonyult, valamint remek színtérül szolgált az átélt élmények megvitatására. A diákok fegyelmezett magatartása és az egymás iránt tanúsított tolerancia és odafigyelés révén egy igazán nagyszerű csapattá sikerült összekovácsolódni a hét alatt, melynek során igazi, akár életre szóló barátságok születtek. Az utolsó napot is kihasználva, végigsíelve, kicsit szomorkásan vettünk búcsút az évnek ettől az annyira várt eseményétől, mely a korábbi évekhez hasonlóan remek hangulatban telt és felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk valamennyien.

Táborvezető/segítő: Gulyásné Dékán Klára testnevelő, vezetőtanár, Gulyás Krisztián

Kísérőtanár: Vida Júlia testnevelő, főiskolai tanársegéd

Népszerű

Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán) Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán)

Edvin Marton elbűvölte a szarvasi közönséget

Koncert

Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában

Mindkettőn a víz az úr: ma Stop Band, holnap japán–magyar agrárkonferencia

Színház

Fotó: Kanti Dorottya Fotó: Kanti Dorottya

Vitamin-nap helyett családi szombat

Közösség

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect