in ,

A szarvasi labdarúgósportot ismerte el az MLSZ

Fotó: Benczéné Inhoff Ildikó
Fotó: Benczéné Inhoff Ildikó

A Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága február 21-én tartotta meg Békéscsabán azt az országos szinten is egyedülálló Díjátadó Gálát, melynek keretében nagy nyilvánosság előtt ismerik el a megye amatőr labdarúgásáért sokat tévő labdarúgókat, edzőket, sportvezetőket, játékvezetőket, valamint a sportág mecénásait.

A kezdeményezés megkülönböztetett figyelmet érdemlő társadalmi eseménnyé nőtte ki magát: korábban még soha annyi vendég nem sereglett össze, mint az elmúlt péntek este, amikor a 2019-es esztendő legjobbjait köszöntötték a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Az esemény előéletéhez tartozik, hogy a tavaly megalakult Edző Bizottság összeállította a jelöltek listáját, ezek alapján szavazhattak a klubok vezetői a különböző osztályok legjobb játékosaira, edzőire. A voksolás eredményeként a kategóriák első három helyezettje kapott meghívást a gálára. Idén jócskán volt szarvasi érdekeltsége az eseménynek.

A megye I. osztályban az „Év játékosa” elismerő címet Farkas János, a Szarvasi FC támadója érdemelte ki. Ugyancsak elismerést kapott a csapat szakvezetője, ifjabb Somogyi János, aki a második legtöbb szavazatot kapta a megye I. osztályban érintett edzők között.

Sportvezetőkre és a sportot támogató személyekre is érkeztek javaslatok. Az elmúlt évben a Szarvasi FC érdemelte ki a „Békés Megye Amatőr Labdarúgásáért” díjat – Bencze Sándor elnök és Bukovinszky Béla alelnök vette át az elismerést –, melynek felnőtt együttese két egymás követő évben harcolta ki az Amatőr Kupadöntőbe jutást.

Békés megye amatőr labdarúgásáért végzett kiemelkedő közösségi munkájáért illették „Grassroots-díjjal” Bakulya Mihályt, a Szarvas és Vidéke sportszerkesztőjét.

Kitajkáné Szántai Mária és Kiss Márton (Fotó: Babák Zoltán)0

Kiss Marci minden kategóriában díjazott lett a Diós Kristóf emlékkiállításon

Fotó: Hegedűs Éva0

Tovább fejlődhet a térségben a falu és tanyagondnoki szolgálat