Menu
in ,

86 perc semmi, 4 perc játék után történelmi győzelem

Fotó: Babák Zoltán

Fotó: Babák Zoltán

A cím első felét az élet, pontosabban a mögöttem álló szakértő néző adta vasárnap, amikor a Csabacsűdi GyLSE egyszerre küzdött a mély talajjal és a Mezőhegyesi SE-vel. És valóban, küzdelmes mérkőzésen egészen a 86. percig egy 34. percben az első félidőt uraló hegyesiek játékosa Faragó Ádám által egy védelmi hibából adódóan vendéggól esett. Ezzel az eredménnyel a megye 2-ben bárki kiegyezett volna a tabellavezető hegyesiek ellen, de nem úgy a csűdiek.

Sajnos az első félidő végén Körösfalvi Kristóf megsérült. Helyére Gulyás Ádám állt be, aki tapasztalatával nagyon sokkal járul ahhoz, hogy a második félidőre –ha a pálya állapotára szeretnénk utalni– a hazaiak feljöttek mint a talajvíz.

A 87. percben egy kapu előtti kavarodásból Gulyás Ádám a hálóba talált. A vendégek lest reklamáltak, de Zahorán János határozottan a kezdőpontra mutatott (1–1).

Három percre rá Endrefalvi Erik tört át a védőkön, és a 11-es pontról lőtt Varga Patrik kapujára. A vendégek hálóőre valóságos óriás, lábbal elérte a labdát, de csak az érkező Rafaj Roland elé tudta tolni, aki határozottan a kapu jobb alsó sarkára továbbította azt, ezzel beállítva a végeredmény.

Ezzel a –GylSE története alatt– történelmi győzelemmel a csűdiek egy helyet javítva a 6. helyen várják a következő fordulót, amit a Békéscsabai MÁV ellen vívnak 7-én 17 órától.

Csabacsűdi GyLSE – Mezőhegyesi SE 2–1 (0–1)

Csabacsűdi GyLSE: Petrovics Zsolt – Pecznik Péter, Viszkok Csaba, Sovány Pál, Kis Gábor – Sándor János, Rafaj Roland – Kasik Márk, Endrefalvi Erik, Kasnyik Dávid (85′ Nagy Zoltán) – Körösfalvi Kristóf (40′ Gulyás Ádám). Cserék: Gritta Kornél, Gombár Erik, Király András, Bobvos Richárd, András Attila Xavér
Jók: Gulyás Ádám, Endrefalvi Erik, Rafaj Roland, Pecznik Péter, Kasik Márk

– Sajnos nem úgy alakultak a pályamunkák a lehullott csapadék miatt, hogy normális pályát tudtak volna varázsolni, ami rányomta a bélyegét a mérkőzésre – kezdte nyilatkozatát Gazsó Péter, a csapat szóvivője a mérkőzés után. – Talán az újjáalakult csabacsűdi labdarúgás legnagyobb eddigi fegyverténye az, hogy azt a Mezőhegyest, ami magasabb szintű remek játékosaival 14 győzelemmel és 1 döntetlennel fordultak a tavaszra, Csabacsűdön hagyták mindhárom pontot. Csabacsűdön nem könnyű nyerni. Csapatmunka, férfimunka volt.

Exit mobile version