in

Babák Mihály polgármester felhívása: A 70. életévüket betöltöttek EGYÁLTALÁN NE hagyják el otthonaikat!

Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)0
Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Tisztelt Szarvasiak!

Kritikus fázisba érkeztünk a koronavírus járvány kezelésében. Az Operatív Törzs és a Tisztifőorvosi Szolgálat tájékoztatása alapján a koronavírus az ország egész területén jelen van.  Az Önkormányzat eddig minden hatásköre szerint lehetséges intézkedést és előkészületet megtett a járvány lassításának és kezelésének érdekében. Mindezek azonban részleges megoldást jelentenek az Önök, különösen az idősek együttműködése és felelősségteljes magatartása nélkül! Ezért szeretném nyomatékosan felhívni mindenki figyelmét a következőkre:

– Maradéktalanul tartsák be a hatóságok utasításait és javaslatait is!

– Ha csak tehetik, ne hagyják el otthonaikat csak a legszükségesebb esetben! Használják védőfelszereléseiket, a szájmaszkot, kesztyűt és fontos, hogy gyakran mossanak kezet.

– A 70. életévüket betöltöttek EGYÁLTALÁN NE hagyják el otthonaikat! Ha a családtagjaik, ismerőseik nem tudnak segíteni, nem tudják ellátni magukat, az önkormányzat segítséget nyújt ebben. Ezt a segítséget munkaidőben a 06-66-311-122-es telefonszámon vagy a jegyzo@szarvas.eu e-mail címen  és a Béke u. 1-3. postacímen lehet jelezni.

– Kérem az iskoláskorú fiatalokat, maradjanak otthon és kérem a szülőket ennek a betartatására! A jelenlegi helyzet nem iskolaszünet, és a fiataloknak is kerülni kell a csoportosulást mind a nyílt, mind a zárt területeken!

– Bevásárlásaik során tartsák meg a józan ész szabta mértéket! Az ellátási láncban nincs fennakadás, a kereskedők tájékoztatása szerint nem kell áruhiányra számítani!

– Amennyiben a koronavírus tüneteit érzékelik magukon NE MENJENEK HÁZIORVOSUKHOZ. HÍVJÁK FEL ORVOSUKAT, VAGY AZ ORVOSI ÜGYELETET!

Vigyázzon minden érintkezéssel, mert a tünetmentes személy is lehet fertőző!

Amit lehetett és lehet, azt intézkedéseinkkel megtettünk, amire azonban semmilyen szervezet nem tud maradéktalanul felkészülni, az az emberi felelőtlenség és könnyelműség. Emiatt még egyszer, a lehető legnyomatékosabban kérek mindenkit a tájékozódásra és a kifüggesztett ajánlások és szabályok elolvasására és pontos betartására!

Babák Mihály polgármester

Gábor és Évi (Fotó: Babák Zoltán)

Azért vannak jó hírek is: Évi férjhez ment

A Szarvasi Szakorvosi Kft. épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Szakrendelések rendje 2020. március 23-án