Menu
in ,

Ragacsos gyömbéres pulykaszárny fóliában sült édesburgonyával

Ragacsos gyömbéres pulykaszárny fóliában sült édesburgonyával (Fotó: Gallicoop)

Ragacsos gyömbéres pulykaszárny fóliában sült édesburgonyával (Fotó: Gallicoop)

Régóta a terveink között szerepelt, hogy indítunk egy receptajánlót a Newjságon, de valahogy mindig halasztódott. Úgy néz ki, most jött el az ideje.

A statisztikákat böngészve azt látjuk, hogy a Newjság-olvasók körében a hölgyeknek huzamosabb ideje masszív kétharmada van.

Hölgyeim! Fogadják első ajánlatunkként, a ragacsos gyömbéres pulykaszárny fóliában sült édesburgonyával!

Hozzávalók 4 főre:
2-3 db pulykaszárny

Bors
A szószhoz:
2 ek méz
1 ek mustár
2 ek Worchester szósz
2 ek szójaszósz
1 db 4 centis gyömbér lereszelve
1 dl sör
4 db édesburgonya
1 csokor snidling
2 dl tejföl

A szárnyakat sóval, borssal bedörzsöljük, egy éjszakát állni hagyjuk. A szósz hozzávalóit összekeverjük, a húsra öntjük, és 180 fokos sütőben lefedve 40 percig sütjük. A fóliát levesszük a húsról, és időnként megöntözve a szósszal további 30 percig sütjük. Az édesburgonyát alufóliába csomagoljuk, és a sütőben kb 30 perc alatt puhára sütjük. A szárnyat az édesburgonyával tálaljuk, snidlinggel megszórt tejföllel tálaljuk.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Szombat: 08-12

Forrás: Gallicoop

Exit mobile version