Connect with us

Közlekedés

Felújítják a Berényi utat

A felújítás előtt álló Berényi út (Fotó: Babák Zoltán)
A felújítás előtt álló Berényi út (Fotó: Babák Zoltán)

A közelmúltban egy mezőgazdasággal foglalkozó ismerősöm keresett meg azzal, hogy elvinne egy túrára a Mezőberény felé vezető úton, és megmutatná, hogy mi a helyzet a biogázüzem előtt. Még nem került sor rá, de a minap érkezett a hír, hogy hamarosan elkezdődik a felújítása, így ma reggel autóba ültem, hogy pár képet készítsek egy előtte-utána sorozathoz.

20-25 éve rendszeresen vittem a gyerekeimet Mezőberénybe orvoshoz ezen az úton. Akkor sem volt sztráda, de 80-90-nel még egy alacsonyabb építésű autóval is lehetett haladni. Aztán az út állapota elkezdett romlani, amit magyaros virtussal elkezdtek javítani… 60-as sebességkorlátozó táblákkal.

Az üzemhez közeledve úgy gondoltam, hogy megtaláltam a kérdéses szakaszt, mikor még előrébb pillantva azt láttam, hogy száz méterrel előrébb egy Suzuki Swift kerékjáratig tűnik el egy gödörben. Ott a korábbi műútnak már nyoma sincs, terepre szánt járművel sem egyszerű ezen elmenni.

De a lényeg, hogy a magyar falu útfelújítási program keretében megkezdődik a 4641-es, vagy ahogy mi ismerjük a Berényi út felújítása. Pontosabban annak most csak egy része, a 443-as, azaz a Gyomaendrődre vezető út és az Aufwind Schmack Első Biogáz Szolgáltató Kft., azaz a biogázüzem között 3572 méter.

Az eddig meglevő, alappal bíró pályatest két szélét és a padkát is rendes alappal megerősítik, a végeredmény egy 5 méteres bogárhátú pályatest lesz másfél-másfél méternyi padkával.

A munkaterület átadására – a vírusveszély miatt online – május 18-án kerül sor. A megrendelő a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a két kivitelező pedig a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft., illetve a Duna Aszfalt Kft. lesz. A munkák három hónapig fognak tartani, amit egy műszaki átadás követ majd. A bekerülési költsége bruttó 598 millió forint lesz.

Népszerű

Szakmai programok helyettesítik a karateversenyeket

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

690 éve alapították, 301 éve újratelepítették

Történelem

Nyerges Áron (hátul) (Fotó: kajakkenusport.hu) Nyerges Áron (hátul) (Fotó: kajakkenusport.hu)

Nyerges Áron aranyat nyert az ORV-n

Sport

Melis Pálné, azaz Pörka néni kilenc órában gyúrta, töltötte, főzte, kínálta a gombócokat. Melis Pálné, azaz Pörka néni kilenc órában gyúrta, töltötte, főzte, kínálta a gombócokat.

Becsületbeli ügyből ligeti Szilvanap

Turizmus

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect