in

Búcsúztak a Gyakorló óvodásai…

0

2020.május 29-én, egy boldog, ugyanakkor kissé szomorkás reggelre ébredtünk.

Ezen a napon volt a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda óvodásainak búcsúzó napja, amelyet rendhagyó módon, szülők és vendégek nélkül tartottunk. Ennek ellenére az óvodások és az óvónénik is örültek, hogy legalább együtt, az óvoda falain belül ünnepelhetünk. Ezen az alkalmon elbúcsúztak az óvodától, a játékoktól, az őket évek óta nevelgető felnőttektől.

Idén három óvodai csoportból ballagtak a gyerekek: a Cseresznye csoportból huszonhárom, a Búzavirág csoportból hét, és a Tulipán csoportból kettő gyermek fogja szeptember 1-én megkezdeni diákéveit az első osztályban.

Milyen jó is volt újra együtt lenni! Már az „Digi-Ovi” során tervezgettük, hogy majd „legalább” dalokkal, versekkel, videochat-en köszönünk el egymástól, ha már nem is találkozhatunk… Kicsi és nagy válogatta, tanulgatta a költők szavait. Mindenki azt, amelyet szépnek, igaznak talált, amelyik legjobban tetszett. Titokban persze a gyerekek azt remélték, hátha mégis az oviban, mondhatják el a barátaiknak, csoporttársaiknak, óvó néniknek…

Meghallgatást nyert. Így lett!

Mi felnőttek már épp azt tervezgettük, hogy minden gyermekünket felkeressük, s az otthonuk előtt adjuk át nekik személyesen az óvodai ballagó tarisznyát, –  mikor kaptuk a hírt, hogy mehetünk az óvodába!
Egy szép hetet tölthettünk el együtt csupa játékkal, mesével, és VÉGRE! Újra egymással! Volt időnk beszélgetni, élményeket felidézni, visszanézni az elmúlt évekre. Felkészülni lélekben is egy kis bensőséges ünnepségre, melyet most minden csoport a saját csoportszobájában rendezett meg versekkel, körjátékokkal, és természetesen – a ballagó tarisznyák átadásával.

Persze ez most kicsit más volt, mint máskor – mi felnőttek tudjuk ezt! Óvatosabb, de annál meghittebb! Zene, képek a múltból, énekek, rózsaszirmok, ajándékok, meglepetések, virágok, mosolyok, ölelések, és könnyek…

S ami a legfontosabb: minden gyermeknek emlékezetes, fontos mérföldkő, lépcsőfok: ÓVODÁSBÓL ISKOLÁS LESZ! Milyen jó, hogy átélhették, megélhették, megérezhették! Segítheti mindez őket abban, hogy örömmel várják az iskolát, értékemelkedésnek vegyék annak kihívásait.

Minden iskolába készülő gyermekünknek és családjuknak jó egészséget, szép nyarat, és boldog iskolai éveket kívánunk!

Gyekiczki Istvánné Piroska és Hárskuti Evelin óvodapedagógusok

Békésszentandrás és Csabacsűd is 100-100 milliót kapott

Az épülő Tisza-híd 2020. május 29-én (Fotó: Babák Zoltán)0

Jól halad az M44-es Tisza-hídjának építése