Connect with us

Sport

Tizenegy játékos… és egy kutya

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

A csabacsűdi labdarúgás a magyar foci sikerterméke. Megkockáztatom, hogy átlagban a lakosság tíz százaléka – ha nem több – kimegy a mérkőzésekre az 1700 lakosú településről.

Szentesi János, a Csabacsűdi GyLSE elnökségének tagja jelezte számunkra, hogy megkezdődtek az edzések, és annak ellenére, hogy ezt a szezont lefújták, és a következőről még semmit sem lehet tudni, rekordszámban – szinte a teljes kialakuló keret tagjai – vesznek részt az edzéseken.

Az újjáalakulás óta eltelt öt évről szólva elmondta, hogy fokozatosan a megye háromból indulva lépésről-lépésre haladtak. Az első év végén feljutottak a megye kettőbe, a félbeszakadt szezonban már a megye II/A-ban szerepeltek. Jó lendületben voltak, mikor lefújták a bajnokságot, amiben így a nyolcadik helyen végeztek. A jövőre nézve komolyabb célt tűztek ki maguk elé, szeretnének a felsőházban előkelőbb helyen végezni.

Gazsó Péter, a Csabacsűdi GyLSE elnöke fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az elmúlt időszakban megújult a sportöltöző, műfüves pályát tudtak építeni. Ahogy öt éve, most is az a cél, hogy a helyi labdarúgóknak adjanak játéklehetőséget, az öt éve kitűzött keretek között a közösséget fenntartsák, és egy fenntartható labdarúgócsapatot biztosítsanak a településnek.

A jelek szerint hosszabb felkészülési időszaknak néznek elébe, vigyáznak, a játékosok ne égjenek ki ezalatt. Heti két edzéssel és felkészülési mérkőzésekkel vágnak a bizonytalan szezonnak. Most szombaton a Szarvasi FC 1905 ellen lépnek pályára. Az edzőmérkőzésre Szarvason kerül majd sor 16 órától.

Elmondta, hogy a kormányrendeletben meghatározott szabályrendszer mentén május 12-én kezdték meg a csoportos edzéseket, amikre tényleg rekordszámban érkeztek a játékosok. Tegnap egy nagyon érdeklődő és barátságos focikedvelő kutya is pályára lépett, akit alkalmanként meg kellett kérni, hogy feküdjön már arrébb, nehogy eltalálják a Valastyán Balázs vezette kapusedzés során.

Már korábban megállapítottuk, hogy labdarúgók nem a szóvivők gyülekezete. Mindenki menekült az kamerák és diktafonok elöl, de a Körös TV riporterének, Szigeti Nettinek sikerült Kiss Gábort elcsípnie egy rövid beszélgetés erejéig.

Gabi 2012 óta igazolt játékos Csabacsűdön. Roppant szerényen és önkritikusan azt nyilatkozta, hogy nem a tehetségével tűnt ki a többi játékos közül, ezért eleinte kispados volt. Ezzel a csabacsűdi labdarúgás nagy tisztelőjeként vitatkoznék. Évek óta az alapvonal mellől kísérve a játékot, Gabi Sovány Pali és András Xavér mellett a védelem meghatározó tagja. Nála nincs elveszett labda, iszonyú futóteljesítményű, roppant határozott, de csak a szükséges mértékig kemény.

Ő is azt az összetartó barátságot emelte ki, ami a pályán kívül is működik a csapattagok között. A focira kikapcsolódásként tekint, megfelelő versenyszellemmel spékelve. A járványidőszakban is kondizott, futott, nem hagyta magát leereszteni, hogy játékban maradjon az ellenfelekkel szemben.

Ahogy a többiek, ő is hiányolja a nézőket, amire szombaton kapnak egy kis gyógyírt, mikor a Szarvasi FC 1905 otthonába látogatnak egy edzőmérkőzés erejéig.

Népszerű

Soha nem volt még ennyire trendi a pályaorientáció!

Oktatás

A gyerekek, akiknek hód volt a nagypapájuk

Zöld zóna

Sükösd Attila, Tóth Dominik és Szijjártó Mandel Sükösd Attila, Tóth Dominik és Szijjártó Mandel

Birkózófinish az országos bajnokságokon

Sport

Varga Viktor a Sógornők olvasópróbáján nyilatkozik a Körös TV riporterének, Szigeti Annának (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor a Sógornők olvasópróbáján nyilatkozik a Körös TV riporterének, Szigeti Annának (Fotó: Babák Zoltán)

Varga Viktor és a Sógornők

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect