Menu
in ,

Sikeres szakmai és érettségi vizsgák a Székelyben

Az elmúlt másfél hónapban – a járványügyi előírások szigorú betartása mellett – lezajlottak a szakmai és érettségi vizsgák intézményünkben, a GySzC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

Minden vizsgára jelentkezett tanulónk megjelent az írásbeli és a szóbeli vagy gyakorlati vizsgán. Így kioszthattunk 49 db érettségi bizonyítványt és 74 db szakmai végzettséget tanúsító bizonyítványt (asztalos: 8 fő, cukrász: 9 fő, eladó: 7 fő, pedagógiai- és családsegítő munkatárs: 10 fő, pincér: 13 fő, szakács: 11 fő, ügyviteli titkár: 10 fő, vendéglátásszervező-vendéglős: 6 fő).

Kiemelkedő eredményeik miatt több tanulónk könyvjutalomban, nevelőtestületi dicséretben részesült a Gyulai Szakképzési Centrum támogatásával.

Az iskolánkat támogató Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány képviseletében Kohut Andrásné címzetes igazgató, az alapítvány Kuratóriumának elnöke szintén díjat és jutalmakat adott át. Az idén először ítélték oda a Koszti Pál Emlékdíjat, mely a humán területen kiválóan teljesítő diákot illeti meg. (A jutalmazottak teljes listája megtalálható az intézmény honlapján – www.szekelyszarvas.hu).

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is elismerte a szakmai tanulmányokban jól teljesítő fiatalokat, egy kőműves és egy vendéglátásszervező tanulmányokat folytató tanuló kapott jelentős pénzjutalmat.

Ezért is szeretném megköszönni a felelősségteljes tanulóknak, a lelkiismeretes pedagógusoknak és a biztos hátteret nyújtó szülőknek az együttműködést. Szeretném megköszönni vezetőtársaimnak is, hogy sok-sok szervezőmunkával lehetővé tették a vizsgák sikeres megvalósítását.

Nagy örömünkre szolgál, hogy szakmát szerzett tanulóink közül 20 fő érettségit adó képzésben szeretne tanulni a következő tanévtől, érettségizett diákjaink pedig szakképesítést fognak szerezni 1 év alatt a kereskedelem, ügyvitel, szépészet és informatika ágazatokban.

2020. június 19-én – rendhagyó módon – az alsóbb évesek tanévet lezáró bizonyítványai is kiosztásra kerültek.

Reméljük, hogy a következő tanévet a megszokott módon kezdhetjük majd meg! Addig is kellemes nyarat és jó pihenést kívánok kollégáimnak és diákjainknak egyaránt.

Ozsváth Zsuzsanna igazgató

Exit mobile version