Menu
in ,

A Rádió Szarvas 105,4 szintet lépett

Babák Mihály polgármester a Rádió Szarvas 105,4 új stúdiójában (Fotó: Babák Zoltán)

Babák Mihály polgármester a Rádió Szarvas 105,4 új stúdiójában (Fotó: Babák Zoltán)

Egyből négyet is. Miután változások álltak be a tulajdonosi szerkezetében, a Cervinus Teátrum pincéjéből a meghatározott június 30-i határidőre a SZÁT-irodaház legfelső emeletére költözött a stúdió.

Ahogy azt bizonyára majd mindenki tudja, a közelmúltban tulajdonosváltás zajlott le a Rádió Szarvas fölött. Az akkor még Cervinus Rádió néven indult rádió ötletgazdája, Dankó Ervin és érdekeltségi köre kiszállt a 105,4 MHz-es frekvencia használati jogát pillanatnyilag birtokló cégből.

A két új tulajdonos, Lázár Zsolt és Sipos Zoltán neve nem ismeretlen a műsorszórásban. Lázár Zsolt evangélikus esperes az Úr igéit közvetíti húsz éve offline az Ótemplomban. Első online videós bejelentkezése a Facebookon 10 éve Felsőzsolcáról, az ottani cigánysorról esett, amikor jelen sorok írójával adományokat vitt az árvíz károsultjainak. Azóta szintet lépett, minden közösségi platformon ott van, sőt, a járvány alatt a Ótemplomból stúdiót csinált, hogy bármikor adásba tudjon kerülni és el tudja érni a híveket.

Sipos Zoltán, a Körös TV tulajdonosa évekig volt üzlettársa Ervinnek, de évekkel ezelőtt elváltak útjaik. Tavaly felmerült, hogy Ervin eladná a Rádió Szarvas 105,4-et, így került az a hit- és tőkeerős páros kezébe.

Sipos Zoltán elmondta, hogy bár a célokat együtt határozták meg, a feladatokat felosztották, Zsolt a tartalmakért, ő pedig azért, hogy az adásba is kerüljön, ahogy fogalmazott, Zsolt a lelke, ő pedig a teste a rádiónak.

Az átalakítás körülbelül a felénél tartanak, a költözés megtörtént, az árboc már az épület tetején van, de az informatikai megújulás most kezdődik, aminek legfontosabb célja, hogy a tévé és a rádió között az adások átadása-átvétele zökkenőmentesen történjen.

A műsorok struktúrájában nyilvánvaló változást hoz az, hogy megnövekszik az egyházi műsorok mennyisége. A járvány alatt ez már le lett próbálva, mind a négy szarvasi gyülekezet élőben vagy felvételről megszólalt a rádióban. Ezt a továbbiakban is szeretnék biztosítani számukra, jelentette ki Lázár Zsolt.

Zahorecz Pál és Horváth Z. Olivér áldása után Szarvas legtöbbet szereplő rádiós és tévés fellépője, Babák Mihály polgármester zárszava következett. Elmondta, ő megrendelőként érdekelt a rádióban, pontosabban abban, hogy az önkormányzat információi eljussanak a polgárokhoz. Mikor kiderült, hogy Ervin megválna a rádiójától, az ő szeme is felcsillant, de számára nem volt elég akciós az ár.

A június 30-i határidőt is az önkormányzat szabta, ugyanis sok panasz érkezett a település szélei felől, hogy nem tudják fogni a Rádió Szarvas 105,4-et, az önkormányzatnak pedig az az érdeke, hogy a rádió hullámhosszain keresztül eljusson a polgárokhoz.

Az új stúdióban az első beszélgetés a hét aktuális eseményeiről is a település vezetőjével történt, így a visszajelzésekből első kézből tudni fogja, hogy hallották-e Szarvas minden szegletében.

Exit mobile version