Connect with us

Színház

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)
Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

Hétfőn este a Vízi Színház színpadán Lakatos Viktória, Lévai Attila és Nagy Róbert színművészek zenés-verses műsorának alapgondolata a szeretet volt, de a „szeretetről beszélni egyedül nem lehet…” – olvasható a szinopszisban. Ezért úgy gondolták, a nézőket hívják segítségül, hogy az este után gondolkodjanak el a szeretetről.

Jöjj varázsoddal az én varázsomat megoldani!

A szeretetnek sok arca van, ezt láttuk az este folyamán, mert szeretet, a szerelem, a szakítás, a boldogság is; de szeretet az is, ha csak egyszerűen odafigyelünk a másikra, vele együtt örülünk, és vele együtt sírunk. Az őszinteség alapkövetelmény, hiszen ki mondja meg, ha hibáztál, ha nem az, aki szeret. Az előadók olyan szerzőket hívtak segítségül, mint Müller Péter, Radnóti Miklós, Szabó Lőrinc, Márai Sándor, Simonyi Imre. A verseket összekötő dalok szerzői többek között: Dés László, Balázs Fecó, Máté Péter, a Magna Cum Laude és a Margaret Island.

A közönség az első Müller Péter idézettől kezdve mosolygott, és így is maradt az este végéig. Lelket melengető prózák, versek, dalok követték egymást, mert szeretet nélkül nem lehet élni, a szeretet kialakulásához már elég egy mosoly, egy kedves szó, ha az szívből jön.

Müller Péter írja a SzeretetKönyvben „Elsősorban mindannyian Emberek vagyunk. Csak aztán lehetünk férfi és női emberek.”… „A szeretet egyetemes! Több, mint a nemek vonzalma!”

Nagy Robi, Lakatos Viktória, Lévai Attila köszönet az estéért! Köszönet a szeretetért, amit az este adott, ami sugárzott a színpadról.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

P.S.

Minden idézet forrása Müller Péter SzeretetKönyv című írása.

Népszerű

Padlizsános pulykamelles tészta (Fotó: Gallicoop Instagram) Padlizsános pulykamelles tészta (Fotó: Gallicoop Instagram)

Egy laktató villámebédötlet hétvégére

Ajánlatunk hétvégére

Az est vendégfellépője, Mezőcsát polgármesterasszonya, Siposné Horváth Anita volt (Fotó: Babák Zoltán) Az est vendégfellépője, Mezőcsát polgármesterasszonya, Siposné Horváth Anita volt (Fotó: Babák Zoltán)

Lennonra és Jaggerre emlékezett a Stop Band tegnap este

Koncert

Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán) Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán)

Edvin Marton elbűvölte a szarvasi közönséget

Koncert

Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában

Mindkettőn a víz az úr: ma Stop Band, holnap japán–magyar agrárkonferencia

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect