Connect with us

Színház

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)
Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

Hétfőn este a Vízi Színház színpadán Lakatos Viktória, Lévai Attila és Nagy Róbert színművészek zenés-verses műsorának alapgondolata a szeretet volt, de a „szeretetről beszélni egyedül nem lehet…” – olvasható a szinopszisban. Ezért úgy gondolták, a nézőket hívják segítségül, hogy az este után gondolkodjanak el a szeretetről.

Jöjj varázsoddal az én varázsomat megoldani!

A szeretetnek sok arca van, ezt láttuk az este folyamán, mert szeretet, a szerelem, a szakítás, a boldogság is; de szeretet az is, ha csak egyszerűen odafigyelünk a másikra, vele együtt örülünk, és vele együtt sírunk. Az őszinteség alapkövetelmény, hiszen ki mondja meg, ha hibáztál, ha nem az, aki szeret. Az előadók olyan szerzőket hívtak segítségül, mint Müller Péter, Radnóti Miklós, Szabó Lőrinc, Márai Sándor, Simonyi Imre. A verseket összekötő dalok szerzői többek között: Dés László, Balázs Fecó, Máté Péter, a Magna Cum Laude és a Margaret Island.

A közönség az első Müller Péter idézettől kezdve mosolygott, és így is maradt az este végéig. Lelket melengető prózák, versek, dalok követték egymást, mert szeretet nélkül nem lehet élni, a szeretet kialakulásához már elég egy mosoly, egy kedves szó, ha az szívből jön.

Müller Péter írja a SzeretetKönyvben „Elsősorban mindannyian Emberek vagyunk. Csak aztán lehetünk férfi és női emberek.”… „A szeretet egyetemes! Több, mint a nemek vonzalma!”

Nagy Robi, Lakatos Viktória, Lévai Attila köszönet az estéért! Köszönet a szeretetért, amit az este adott, ami sugárzott a színpadról.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

P.S.

Minden idézet forrása Müller Péter SzeretetKönyv című írása.

Népszerű

Aszfaltozzák az Iskola utcát Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán) Aszfaltozzák az Iskola utcát Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)

Új aszfaltréteget kapott az Iskola utca

Közérdekű

Kitettek magukért a kis birkózók

Sport

Fotó: Zahorecz Pál Fotó: Zahorecz Pál

Újtemplomi evangélikus családi nap a Körösvölgyi Állatparkban

Vallás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Felemás mérleggel zárta elmúlt két hétvégéjét a HC Szarvas felnőtt csapata

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect