in , ,

Nyitánnyal indult a CervinusFeszt

A Tisza kvintett (Fotó: Babák Zoltán)0
A Tisza kvintett (Fotó: Babák Zoltán)

Szerdán este a Tisza Kvintett nyitánnyal indította műsorát a IX. Cervinus Fesztivál első napján.

A nyitány után dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgató és Csasztvan András ügyvezető igazgató köszöntötte a közönséget. Csasztvan András elmondta, hogy az együttes a pandémia alatt a lakótelepeket járva muzsikált a lakóknak. Most őket kérték fel, hogy megnyissák a tizennégy napos fesztivált. Dr. Dósa Zsuzsa köszöntője után a szerda 16 órakor kezdődő programra hívta fel a figyelmet, titokzatosan, de sokat még mindig nem árult el a Kövesd a Szarvast! – találkozás a Cervinus Teátrum művészeivel estről, azt kivéve, hogy sok nyeremény lesz, és sok meglepetés.

A Tisza Kvinett műsorán reneszánsz, barokk és mai muzsika szólalt meg. Strauss, Bizet, Bach, Offenbach műveit is megszólaltatták, de filmzenék, mai szerzők műveit is hallhattuk a közönség nagy tapsa kíséretében. A számok előtt a zenekar vezetője ismertette a művek történetét. Az együttes hősiesen megküzdött a szúnyogsereggel, akik valószínű szintén zenebarátok.

Tisza Kvintett tagjai: Póti Bálint – trombita, Pintér Attila – trombita, Szabó László – kürt, Takács Zoltán – harsona, Kovács Péter – tuba.

A közönség nagyra értékelte a művészek előadását, vastapssal köszönték meg az estét.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Fotó: Babák Zoltán

Szarvason is letették, majd felvették a honvédelmi sportközpont alapkövét

0

Napközi Erzsébet-tábor a Trefortban