Connect with us

Oktatás

Rendhagyó szalagvágás a Hársliget Óvodában

Politikusok feszítik a szalagot a pedagógusoknak az óvodaátadón Csabacsűdön (Fotó: Válkovszky Mihály)
Politikusok feszítik a szalagot a pedagógusoknak az óvodaátadón Csabacsűdön (Fotó: Válkovszky Mihály)

Rendhagyó átadóra került sor csütörtökön Csabacsűdön, amikor a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár látogatott a településre. A prominens személy bemelegítésként megtekintette a falu legújabb fejlesztéseit, így benézett a most felújított művelődési házba is, ahol a népdalkörösök épp Csatára edzettek.

A Hársliget Óvodába érve megtekintette érkezésének apropóját, a felújított udvart. Molnár József polgármester ismertette a projekt adatait, miszerint az óvodaudvar fejlesztése során a rossz járda helyett 80 négyzetméter térburkolat létesült, valamint játékbeszerzésekre is lehetőség nyílt, így most nár egy új katalán játszóvár, csúszda, fészekhinta, fejlesztőjáték és egy rugós róka is szolgálja a legfiatalabb csabacsűdieket.

A róka a tyúkudvarban szeret tartózkodni, de most az óvodaudvarba került, mondta Molnár József, miközben a környező udvarokból, mintha a környék háziállatai értették volna, kutyaugatás a kakaskórus kísérte szavait.

– Számunkra ünnep ez a mai nap, ünnep, mert egy újabb apró lépéssel sikerült előrébb jutnunk, sikerült nevelési intézményünk feltételeit javítani – fordította komolyra a falu polgármestere. Én azt hiszem, hogy nagyon sokkal javult az óvodaudvar, és gyermekeink játékát, időtöltését, nevelését szolgálja.

– Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy Csabacsűd egy nagyon dinamikusan fejlődő, egyre épülő, szépülő kis település – mondta sokadik csabacsűdi átadóján Dankó Béla, majd hozzá tette, hogy reméli, hogy ez így marad a jövőben is. – Ez a kormány azon törekvésével esik egybe, ami arra irányul, hogy a vidéki települések élhetőek maradjanak. Megújult a közösségi ház, az orvosi rendelő, illetve az evangélikus imaház is.

Reményét fejezte ki, hogy a fiatalok közül egyre többen fogják elképzelni, hogy itt éljék le az életüket.

Gyopáros Alpár az ilyen aprónak tűnő beruházások népességmegtartó hatását, fontosságát hangsúlyozta. Molnár Józsefre hivatkozva örömmel konstatálta, hogy tavalyhoz képest megduplázódott a településen a kismamák száma.

Aztán olyan történt, aminek normál esetben történnie kellene, a politikusok asszisztáltak az óvónőknek. Gyopáros Alpár, Dankó Béla és Molnár József kifeszítették a szalagot, míg Kórógyi Angyalka és kolléganői átvágták azt.

Népszerű

Varga Viktor a Sógornők olvasópróbáján nyilatkozik a Körös TV riporterének, Szigeti Annának (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor a Sógornők olvasópróbáján nyilatkozik a Körös TV riporterének, Szigeti Annának (Fotó: Babák Zoltán)

Varga Viktor és a Sógornők

Színház

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Könyvben dolgozták fel az Anna-liget történelmét

Zöld zóna

Kifürkésztük az állatvilág titkait!

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Zárt kapuk mögött zajlott a játék, a szerencse is kint rekedt

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect