Connect with us

Internew

Villámportré H. Varga Tamásról

H. Varga Tamás (Fotó: Babák Zoltán)
H. Varga Tamás (Fotó: Babák Zoltán)

A Cervinus Teártum sajtótájékoztatóján kérdeztem a fiatal művészt, aki rövid ideje van a Cervinus Teátrumban, de egyre többször bukkan fel a neve.

– Igazából a Valahol Európában Leventeoktatójaként tűntél ki, egyéni volt az alakításod, pedig már előtte a Hotel Mentholban is szerepeltél. De kezdjük a „Valahollal”. Milyen érzés volt beugrani egy kész produkcióba? Amiben remek alakítást nyújtottál!

– H. Varga Tamás: Köszönöm! Alapvetően jó érzés egy ekkora csapathoz kerülni, ahol ennyire sok ember van, mert én a kis társulatommal dolgozom (Bohém-Társulat), ahol kevesen vagyunk. Jóleső érzés volt gyermekekkel, felnőttekkel egy nagy musicalbe bekerülni. Hatalmas kihívás volt megtanulni a szerepet. Nem sok próbám volt. Énekelni, szöveget mondani is kell, ráadásul nagyon sok jelenetben van benne a szereplő, akit alakítok. De azt hiszem, ha a színészben bíznak, csodákra képes!

– Kicsit más lett a figura, de nyilván Varga Viktor főrendező elképzelése nem változott a szerepről…

–     H. Varga Tamás: Igen, Viktornak volt egy koncepciója, amiből nem akartam kilógni, azon belül próbáltam belevinni saját gesztusrendszert, mimikát, hangsúlyokat, amivel tudtam színesíteni a figurát, elsősorban Dósa Zsuzsával való közös jeleneteket, de a gyerekekkel is meg kellett találni a közös hangot, mert nem akartam, hogy azt higgyék megérkeztem, és félni kell tőlem. De megtaláltuk a közös hangot.

– Jól sikerült…

– H. Varga Tamás: Köszönöm! Képzeld, rengeteg levelet kaptam Békéscsabáról is, kérdezték mikor megyünk újra, és miben játszom még? Nagy sikere volt az előadásnak Békéscsabán is.

– Miben láthatnak még a nézők itt, Szarvason?

– H. Varga Tamás: A Hotel Mentholban, hiszen ez volt itt az első beugrásom, ezután lett a Valahol. A Cervinus Fesztiválon ebben a kettőben, de a Gálán, és a felolvasószínházban is fellépek. És kaptam egy szerepet a Twist Olivérben is. Most éppen Színjátszó tábort vezetek gyerekeknek, itt Szarvason.

– Ez Dósa Zsuzsa szakmai irányítása mellett fut, hogy alakult, hogy te vezeted?

– H. Varga Tamás: Zsuzsa egy hónapja megkeresett, hogy ráérek-e, és lenne-e kedvem tanítani, mert tanítok is, hiszen két éve van egy színjátszó stúdióm, a Bohém-Társulat. Örültem Zsuzsa felkérésének, mert új gyerekek, új kihívás. Szeretettel, izgalommal jöttem, nagy a kihívás. Eva Javorskával együtt dolgozunk a gyerekekkel. A tábor után hazamegyek, utána jövök vissza a fesztiválra. Képzeld el, az egyik növendékemet felvették a Színművészeti Egyetemre Hegedűd D. Géza osztályába. Nagy öröm számomra, és még ma is beleborzongok, hogy sikerült a tanítványomnak, nagyon büszke vagyok!

– Gratulálok mindkettőtöknek! Tamás hogy tetszik a városunk?

– H. Varga Tamás: Imádom! Győri vagyok, bár már több éve Budapesten élek, szeretek vidéken lenni, mert nekem megváltás vidéken lenni. Szarvas pedig egy ékszerdoboz. Ha ide jövök, úgy érzem, végre pihenhetek, pedig rengeteget dolgozunk. Az emberek nagyon segítőkészek itt.

– Tamás, köszönöm a beszélgetést, sok sikert kívánok neked, mint színésznek, sikert a táborhoz, és a Bohém-Társulathoz is.

Galambos Edit

A fotót Babák Zoltán készítette.

Népszerű

Fotó: Gallicoop Instagram Fotó: Gallicoop Instagram

Római köményes-fokhagymás pulykafasírtgolyó

Ajánlatunk hétvégére

Sógornők (Fotó: Babák Zoltán) Sógornők (Fotó: Babák Zoltán)

(Sógor)női sorsok

Színház

Bodonyi Dóra megnyerte a K1 5000-et

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szarvasi séta a millennium korának polgári Magyarországán

Turizmus

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect