in , ,

Love.hu – lánykéréssel

Fotó: Kepenyes Balázs0
Fotó: Kepenyes Balázs

Szombaton este a Fórum Színház mutatkozott be a szarvasi közönségnek a Vízi Színházban, Kulcsár Lajos Love.hu című kétszemélyes romantikus vígjátékával, Lengyel Ferenc rendezésében és főszereplésében. Lengyel Ferenc játszótársa Kiss Anna Laura volt. Az előadást a Magyar Teátrumi Társaság X. Nyári Fesztiváljának 6. versenyprogramjaként láthatta teltházas nézőközönség.

A 120 -130 perces előadást szünet nélkül játszották, és nem is hiányzott, mert vitt magával a történet. Egy középkorú férfi szeretné feldobni harmincéves házasságát, ezért barátai javaslatára a love.hu-n keres társat. Egy fiatal lány, mielőtt férjhez megy, szeretne egy rutinos férfitől tapasztalatot gyűjteni – barátnői sorsát látva dönt így. Találkoznak, egyik sem siet, beszélgetnek. Elmondanak ezt, azt egymásnak. És kiderülnek dolgok… Két ember mesél magáról a másiknak, nem sejtve hogy valami közös van bennük, vagy valaki…

Nagyon jól megírt, szórakoztató estének lehettünk tanúi, bölcs gondolatokkal. A pikáns szöveg és jelenetek mellett nagyon is elgondolkodtató mondatok hangoztak el, a mély érzésekkel megírt történetben, és egy percre sem hagyta elkalandozni a nézőt. Mindkét színművész nagyszerű alakítással tette hétköznapivá az általa játszott Férfit és Nőt. Az előadást nem véletlenül ajánlották 14 éven felüliek számára.

Lengyel Ferenc kihasználta a színház adottságait, mert az előadás a két lépcsősor tetején kezdődött. Nagyon szép, igényes díszletben, jelmezben játszottak, amit Kovács Yvette Alinda tervezett. Dramaturg Deres Péter. Producer Németh Kristóf és Kovács Balázs, produkciós manager Szekeres Tamás.

A közönség nagyon hosszú taps után sem akarta leengedni a két színészt a színpadról, amikor Lengyel Ferenc egy Zoltán nevű urat és Petra nevű hölgyet kért színpadra a közönség soraiból. A színpadarab egyik jelenetében egy játékot játszott a Nő és a Férfi, ezt folytatva Zoltánt kérte a színművész folytassa a megkezdett mondatot, Zoltán letérdelt és feleségül kérte szíve hölgyét, amire Petra igent mondott. Gyenge Zoltán és Kórik Petra ezer ember előtt bevállalta ezt az intim pillanatot. A Newjság és a magam nevében gratulálunk, sok boldogságot kívánunk a fiatal párnak.

De gratulálok a Fórum Színháznak és a két színművésznek is az estéért!

Galambos Edit

A fotókat Kepenyes Balázs készítette.

A Granárium Zebra Klub épülete (Fotó: Babák Zoltán)

A Zebrába készül a Müller Péter Sziámi AndFriends és a Romano Drom

Fotó: Kepenyes Balázs0

Boér Zsolt: A Hunyadi rászolgált az 1 pontra