in , ,

Egy szarvasi ismerős arccal egészültek ki az Ismerős Arcok

Ismerős Arcok (Fotó: Babák Zoltán)0
Ismerős Arcok (Fotó: Babák Zoltán)

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója és Gábor Ferenc, író, a Magyarok Világszövetségének erdélyi elnöke köszöntötte azokat, akik vasárnap este a lógó lábú eső ellenére úgy döntöttek, hogy eljönnek a Szarvasi Vízi Színházba, hogy meghallgassák azokat, akik szeretik az Ismerős Arcok zenéjét. A zenekar nem először lép fel nálunk, nyolc éve a Cervinus Teátrum színpadán mutatkoztak be Szarvason.

A szervezők az este bevételét a Történelmi Emlékút felújítására ajánlották fel, ugyanis a zenekar tiszteletdíját a szponzorok összeadták.

Az első szám meglepetés volt. A színpadra a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 11. osztályos diákja, Kalocsai Csenge állt székely népviseletben, hogy elénekeljen egy Mária kesergőt, a régi székely himnuszt. Kérdésünkre Csenge elárulta, hogy egy éve családi barátokon keresztül került személyesen is ismeretségbe a zenekar tagjaival. Az, hogy ezzel a dallal ő vezette fel a zenekart, mindenkinek, még a szűkebb családjának is meglepetés volt. A dalválasztásról így nyilatkozott:

– Egyértelműnek éreztem hogy egy Trianoni koncerten mi mást énekelhetnék mint egy Ősrégi Mária kesergőt a Régi Székely Himnuszt! A dalválasztásban az Ismerős Arcok segítségét is kértem, akik egyet értettek a döntésemmel!

Csenge után fellépett az Ismerős Arcok is, Leczó Szilvesztert, Galambos Nádort, Kovacsik Tamást, Tánczos Istvánt, Práder Vilmost és Nyerges Attilát jelentős rajongótábor kísérte el Szarvasra, ismerős, Az egyetemes magyar kultúra szeretetének fontosságát fókuszba helyező dalaikat kórus fújta a nézőtérről.

Az, hogy időnként hol enyhébben, hol sűrűbben elkezdett esni az eső, csak néhány embert késztetett távozásra. Volt egy pillanat, amikor a stáb kénytelen volt az addig teljes színpadot belakó arcokat összébb költöztetni.

Nyerges Attila hálája jeléül kijelentette, úgy érzi, most jött el az ideje, hogy egy régen játszott számukat, Az andocsi Máriához címűt most visszahozzák a koncert műsorára.

Az Ismerős Arcok 2007-es Nélküled című számával búcsúzott. A stadionhimnusszá vált dal a felvidéki FC DAC himnusza. A nézőtéren több dunaszerdahelyi bérletes szurkoló ült.

De hogy került az Ismerős Arcok nyolc év után ismét hozzánk? A Szarvasról Hódmezővásárhelyre származott dr. Krajcsovicz Pál véleménye szerint Trianon közelgő 100. évfordulójára az egyik legméltóbb környezet lenne a történelmi Magyarország közepén a Szarvasi Vízi Színházban megemlékezni a jubileumról egy nagyobb szabású Ismerős Arcok koncerttel, természetesen valamilyen jótékony célt támogatva.

A gondolatot szavak és példás összefogással tettek követték. Összehozta a zenekarvezető Galambos Nándort szarvasi barátaival, Csernus Zsolttal és Kalocsai Richárddal. A cél a néhai dr. Gyalog Sándor kezdeményezésére létrejött Szarvasi Történelmi Emlékút Közalapítvány megsegítése lett. Az idén húszéves fennállását ünneplő emlékút stációi elég megviselt állapotúak, ezért gondolták az ötletgazdák, hogy méltó felhasználási helye lesz a koncert bevételének.

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak Galambos Nándornak és az Ismerős Arcok zenekarnak, valamint a jótékonysági koncert létrejöttében segédkező szervezőknek, pénzbeli és természetbeni felajánlásokkal segítő magánszemélyeknek és cégeknek, illetve a jegyvásárlással támogatóknak.

Fotó: Kepenyes Balázs0

Boér Zsolt: A Hunyadi rászolgált az 1 pontra

Pulykahúsos pásztorpite (Fotó: Gallicoop Instagram)

Szeretjük az egytálételeket: pulykahúsos pásztorpite