in ,

Kuliék egysége nyerte az ob-t K-4 500-on

Fotó: kajakenusport.hu
Fotó: kajakenusport.hu

Kajak-kenu ob – Csipes már hat aranynál tart

Szolnok, 2020. augusztus 25., kedd (MTI) – Csipes Tamara hat szám után is százszázalékos, azaz eddig hat aranyérmet szerzett a Szolnokon zajló kajak-kenu országos bajnokságon, amely a korábbi tesztviadalok után az idei első hivatalos megméretése a sportág képviselőinek. A ob második, keddi napján az 500 méteres versenyek szerepeltek a programban.

A Honvéd olimpiai bajnok kajakosa a hétfői, ezres sikerek után kedden fél kilométeren is mindhárom szám első helyét megszerezte, előbb egyesben, majd Medveczky Erikával párosban, végül pedig a négyes tagjaként ért elsőként a célba.

Túl van első idei versenyén Kopasz Bálint is, aki világbajnoki címvédőként elsősorban a szerdai K-1 1000 méterre készül, de edzésképpen elindult 500-on is. Kiválóan hangolt, hiszen úgy nyerte meg a rövidebb táv döntőjét, hogy az utolsó harminc méteren szinte letette a lapátot.

“Örülök az eredménynek, így főleg, hogy ez volt az első versenyem 2020-ban” – idézte a szövetség honlapja Kopasz Bálintot. “Jó mezőny jött össze 500 egyesben, bár sokan hiányoztak, de ez érthető, hiszen tegnap nagyon erős volt az 1000 párosok döntője. Ami engem illet, jó formában vagyok, ki tudtam engedni a végén, így maradt erőm a délutáni vegyes párosra és a holnapi 1000 egyesre. Elsősorban természetesen az utóbbira koncentrálok, hiszen a versenyen mindenki elindul, aki engem akar megverni.”

Férfi kajak párosban Balogh Gergely és Szendy Maximilián lett a magyar bajnok, míg C-1 500-on a dunaújvárosi Kiss Balázs diadalmaskodott. A kenu párosok versenyét a tavalyi világbajnokságon ebben a számban ezüstérmes Hajdu Jonatán, Fekete Ádám egység nyerte. A nők kenus számaiban a papírformát igazolva nagy fölénnyel diadalmaskodott Balla Virág, illetve a Balla, Takács Kincső duó és a négyesek versenyeiben sem született meglepetés.

Idén a szeptemberi, szegedi világkupa lesz az egyetlen nemzetközi verseny gyorsasági kajak-kenuban, erre az eseményre a tavalyi, ugyancsak szegedi világbajnokság, a 2020-as edzésversenyek, és a magyar bajnokságon elért eredmények alapján hirdet csapatot Hüttner Csaba szövetségi kapitány. A vk-n minden számban két egység állhat majd rajthoz nemzetenként.

A szolnoki ob szerdai zárónapján további 17 számban avatnak bajnokot.

A keddi dobogósok (a szövetség eredményközlője alapján):

férfiak:
——–
K-4 500 m:
1. Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor (NKM Szegedi Vízisport SE, Budapesti Honvéd SE, UTE) 1:21.060 p
2. Varga Dominik, Balogh, Szántói Szabó Tamás, Szendy (MTK, Vasas) 1:24.785
3. Istenes Márton, Bükkösi Rajmond, Tomori Gergely, Kovács Gergő (FTC Rekontir Kajak-Kenu, Vasas) 1:26.580

MTI 2020. augusztus 25., kedd 18:13 – slr \ sgj \ spi – Kajak-kenu-Magyarország

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Remélhetőleg mindhárom szarvasi érintettségű egység ott lesz a szegedi világkupán

0

Családi hangulatú tornán nyert a TATUMPI