in ,

Csak nyertesek voltak a Körös körül

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Három távon került meghirdetésre a Körös-körül a Körös körül Futófesztivál. A 7, 14, és 21 kilométeres távokra négy híján betelt a 400 főben meghúzott keret, 396-an neveztek.

A Szarvas Város Önkormányzata és a Körös Dragon SE közös szervezésű, – ezúttal a mobilitási héthez kapcsolódóan –immár második sorszámot viselő fesztiválján a rajt és a cél a Szarvasi Vízi Színház parkolójában volt, a bemelegítés és a megnyitó a színpadon és a széksorok között történt.

Az indulókat köszöntötte Dankó Béla országgyűlési képviselő. Ő az egészséges életvitel mellett annak a fontosságára hívta fel a figyelmet, hogy minél kevesebb üvegházhatású gáz kerüljön a levegőbe, amihez hozzájárulhatunk azzal, hogy minél kevesebbet használjuk az autónkat. Babák Mihály polgármester sportos szerelésben, a Szarvasi Karate Klub hivatalos melegítőjében érkezett az eseményre. Megköszönte a támogatók és a szervezők munkáját.

A Körös Dragon SE részéről Szitó Szabolcs elnökhelyettes elmondta, hogy az autómentes nap alkalmából ők sárkányhajóval érkeztek, illetve azt, hogy a sárkányhajósok is szívesen futnak a teljesítményük növelésének érdekében.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna BSI futónagykövet mielőtt átadta a bemelegítést instruáló Blue Gym-eseknek a terepet, elmondta, hogy addig 190 7 kilométeres futó vette fel a rajtszámát.

A versenyzők két-két etapban indultak. Először azok, akik a kilométereket öt perc alatt, illetve felett futják. Először a legrövidebb távot rajtoltatták el, majd a két hosszabbat együtt. A Fahídon áthaladva a versenyzők a Körös-parton, majd a Szarvasi Arborétum Bolza-sétánya felé vették az irányt, majd onnan vissza.

Az eredmények megtekinthetők a PolarSport oldalán. A befutók listáját böngészve láthatjuk, hogy a szarvasi futók jól szerepeltek. Elnézést, ha valakit nem találtunk meg név alapján a nemenkénti abszolút tízben, pótoljuk!

Ebből kiderül, hogy a 7 kilométert összevont kategóriában leggyorsabban, 27:07 alatt a 15-18-as korosztályban induló Szeges Richárd futott. Mögötte a 41-50-es kategóriából tartozó Csilik Attila, a Vajda tanára érkezett. Szarvasiak közül Molnár Ábelt fedeztük fel még, aki a férfiak abszolút 10-ébe futotta magát, de ne feledkezzünk meg a 12. helyen célba érő benkás Teremi Samuról sem.

Nőknél az abszolút leggyorsabb Filó Edit volt 29:14-gyel. Ötödikként érkezett vissza a Szarvasi Vízi Színházba Szigeti Anna.

A 14 kilométert leggyorsabban Kapitány Zoltán (0:57:36), illetve Kovács Zita (1:02:36) futotta.

21 kilométeren Kozák István (1:25:20), valamint Frankó Csilla (1:39:24) ért elsőként célba. Férfiaknál az első tízbe Kiss Zoltán fért be, aki ezzel az idővel egyben megnyerte korosztályát is.

Fotó: Kepenyes Balázs0

Csak szépíteni tudott a Hunyadi

Fotó: Gallicoop Instagram0

Tortilla könnyedén pulykából