Connect with us

Sport

Magyar bajnok lett Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka táncospár

Szombaton és vasárnap rendezték a 2020-as Táncsport Magyar Bajnokságot Szombathelyen. A versenye részt vett Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka, a Szilver Táncsport Egyesület szarvasi és szentandrási táncospárja, akik magyar bajnokként térhettek haza a tánc magyar fővárosából.

Dominik és Bíborka erre a versenyre készült már tavaly szeptember óta, ami márciusban lett volna eredetileg, csak a járványügyi intézkedések miatt elhalasztották. Így lehettek ezzel mások is, mert végül nagyon sok nevezés érkezett az év legrangosabb megmérettetésére.

Elmondható, ide csak a legeredményesebb párok neveznek, hiszen a döntőbe már tényleg csak az ország legjobbjai jutnak be, közöttük dől el a verseny. Korosztályukban standard táncokból tíz páros nevezett.

Bíborka és Dominik jó eséllyel indultak az első helyért. Megfelelő óvintézkedések mellett rengeteget készültek a karantén ideje alatt is, de egyetlen edzést sem hagytak ki. Ők tíztáncosok, ami azt jelenti hogy mind standard táncokból mind latin táncokból aktív versenyzők. Junior I-es korosztályban standard táncokból és tíztáncból is ranglista vezetők voltak, az idén Junior II -es korosztályban standard táncokból ranglista elsők.

Mikor a versenyen szerzett tapasztalatokról kérdeztük őket, elmondták, szinte minden verseny után ugyanazt a kérdést teszik fel maguknak: hogy lehet ez még sokkal jobban csinálni?

Bár korosztályuk hazai mezőnyében kimagaslóan jók ebben a táncnemben, nagyon nem dőlhetnek hátra, hiszen más párosok is sokat edzenek, különóráznak, hogy felvehessék velük a versenyt. Mindemellett már csak azért sem dőlhetnek hátra, miután elérték azt a régen megálmodott eredményt, hogy magyar bajnokok lettek, mert ezzel ők képviselhetik az országot a világbajnokságon, amelyet reményeik szerint megrendeznek.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Óvintézkedések mellett zajlott a Reménységek Tornája

Sport

Mentáscsokis sósmogyorós pohárkrém (Fotó: Babák Zoltán) Mentáscsokis sósmogyorós pohárkrém (Fotó: Babák Zoltán)

SEGÍTSÉG! Érzékeny vagyok!

Gasztronómia

Az Oktatási Hivatal elismerő címe a GFE Gyakorlóintézményének

Oktatás

A Kossuth-téren felvonják az 56-os lobogót (Fotó: Babák Zoltán) A Kossuth-téren felvonják az 56-os lobogót (Fotó: Babák Zoltán)

Babák Mihály: A szabadságvágy ünnepe volt 56

Közösség

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. október
h k s c p s v
« Sze    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect