Menu
in , ,

Szarvasi fiatalok a város kulturális örökségéért – A „SZARVASÉRT” Alapítvány tájékoztatója

A TOP CLLD helyi felhívás keretében a „SZARVASÉRT” Alapítvány a városi, nemzetiségi identitásformáló programok szervezése keretében TOP-7.1.1.16-H-ESZA-2019-00344 kódszám alatt valósítja meg a „Szarvasi fiatalok a város kulturális örökségéért” c. programot. Jelen sajtóközleményben szeretnénk beszámolni a projekt keretében idáig elvégzett munkákról és tájékoztatni Szarvas város polgárait – különös tekintettel a 4-24 éves korosztályba tartozó fiatalokat – a további feladatokról. Szükségesnek tartjuk ezt azért is, mert a járványhelyzet jelentősen átrendezte előzetes terveinket.

Projektünk eddig megjelent felhívásai arra hívták fel a fiatalokat, hogy identitástudatuk megőrzése és erősítése érdekében a városban honos három nyelv (szlovák, roma és magyar) szemszögéből közelítsék meg kulturális értékeinket.

Első felhívásunkra „A MI VÁROSUNK” c. rajzverseny 180 fiatal 187 db. alkotást nyújtott. Az alkotásokat 15 tagú (5 szlovák, 5 roma és 5 magyarul is beszélő) zsűritag bírálta el, melynek alapján 16 fődíjat és 10 különdíjat osztottunk ki. A pontszámok figyelembevételével további 50 ajándékcsomaggal jutalmaztuk a rajzversenyen résztvevőket. Ezzel a projekt I. mérföldkövét lezártuk, beszámolónkat az irányító hatóság elfogadta, kifizetési kérelmünket 711.565 ft. összegben jóváhagyta.

Szeptember 1-vel megnyitottuk a rajzverseny alkotásaiból készült kiállításunkat a Szarvas, Damjanich u. 64. sz. alatti Civil Házban. A kiállítás november 30-ig tekinthető meg.

Jelenleg folyamatban van második programunk „A  mese örök” c. mesemondó vetélkedő, amelyet a vírusjárvány korlátozó rendelkezései miatt rendhagyó módon valósítunk meg.

Az irányító hatóság engedélyével a mesemondó vetélkedő szereplői videofelvételeken küldik be „előadásaikat”, amelyeket ismét a 15 tagú zsűri fogja pontozási rendszerben elbírálni. Ez lesz a projekt II. mérföldköve, ami október 30-val fejeződik be.

Ezzel párhuzamosan már megkezdtük harmadik programunk a „Szeretem a verset” c. versmondó verseny szervezését, amely szintén videofelvételek segítségével valósul meg. A videók beküldési határideje november 20.

Végül utolsó programunk már áthúzódik 2021 tavaszára, amely a „Mi dalunk” c. dalverseny lesz. Reménykedünk abban, hogy ezt már versenyzők személyes részvételével tudjuk megvalósítani.

(X)

Exit mobile version