Connect with us

Vallás

Újtemplomi evangélikus családi nap a Körösvölgyi Állatparkban

Fotó: Zahorecz Pál
Fotó: Zahorecz Pál

Szombaton a Körösvölgyi Állatparkba látogatók találkozhattak Zahorecz Pállal, az Újtemplomi Evangélikus Egyházközség lelkészével, illetve a kifutók között egy csomó gyerekkel. Zahorecz Pál elmondta, hogy családi nap keretében érkeztek, ahol egy rövid áhítat után mindenki maga vagy családja tempójában fedezhette fel a Körösvölgyi Állatparkot, mehetett gombászni, vagy a játszótérre.

– Az Újtemplomi Evangélikus Egyházközség idén is nyert az Országos Evangélikus Egyház által kiírt pályázaton. A pályázat lényege, hogy a hittanos gyermekek programjait támogatják anyagiakkal. Ennek a keretén belül döntöttünk úgy Bátori Andrea hitoktatóval, hogy október 17-én családi napot tartunk a Körösvölgyi Állatparkban. A pályázatból nem csak a belépőjegyeket tudtuk megvásárolni, hanem az ebédünk is biztosítva volt – foglalta össze Zahorecz Pál lelkész a szombati nap hátterét.

– Hányan és kik vettek részt a családi napon?

– 70 fő fölött volt a részvételi arány, melyből a háromnegyedét a fiatalok tették ki. A társaság megoszlása vegyes volt, ugyanis egyrészről voltak a hittanos gyermekek és szülők, de a gyülekezet tagjai is szép számmal képviseltették magukat.

– Kapcsolódott valamilyen egyházi eseményhez, jeles naphoz ez a program?

– Nem kötődött semmilyen egyházi naphoz, hanem ez a hétvége volt olyan, amely sokunknak jó lett és ezért tettük szombatra. Maga az egyházi jelleg a kezdő áhítaton volt érezhető, ugyanis Márk evangéliuma alapján tartottam egy rövid elgondolkodást arról, hogy mennyire fontos a pihenés ebben a rohanó világban. A családi nap alapvető lényegét ez határozta meg.

A délelőtt egyik részében az időjárás kedvezett a szabadtéri programoknak, de később szomorúra fordult, azonban ismerve a csapatot, ez sem szegte senki kedvét és annál jobban esett a pizzára rendelt ebéd.

Zahorecz Pál kiemelte, hogy a kollégákon és a hitoktatókon kívül sok segítséget kapott a szülőktől, és hálás a helybiztosításért a nemzeti park vezetésének is.

– Biztos vagyok benne, hogy jövőre, reményeim szerint tavasszal tudjuk folytatni ezzel csapattal, egy új helyszínen – zárta a beszélgetést az újtemplomiak lelkésze.

Népszerű

Újra dobogón a szarvasi gyorsírók

Oktatás

Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

Békésben is zökkenőmentes a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók tesztelése

COVID-19

Konferencia online térben

Tudomány

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Sorozatban harmadszor arattak győzelmet

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect