in ,

Tök jól sikerültek a TökJó szünidős játéknapok

Fotó: Farkas Norbert0
Fotó: Farkas Norbert

Az egyik fiatal résztvevő a nagymamájával és a testvérével érkezett, és nagyon jól érezte magát. “Sokkal jobb, mint otthon ülni és a tévét nézni, sokkal jobb kreatívkodni”, mondta, és ötösre értékelte a TökJó szünidős játéknapokat.

Szigeti Anna, az Anna a konyhában sorozat létrehozója két délután is illatos pocakbarát desszertekkel várta az érdeklődő gyerekeket, mert mint mondta, fontosnak tartja, hogy “már fiatal korban elkezdődjön az, hogy az ifjúság jól érezze magát a konyhában”. A tortától az energiagolyókig óránkét más és más desszerttel kedveskedett a gyerekeknek.

Kituljak László, az Aranykor Nyugdíjas Egyesület elnöke, méhész, második évben jött el a TökJónapokra a CervinusHáz szünidei napjaira. Ezúttal is kóstolóval készült, mert mint mondta, a méhészegyesület rendszeresen ismerteti a gyermekeket a mézekkel. Tavaly négy, az idén hét, a vegyes és az erdei mellett, akác-, repce-, hárs-, selyemkóró- és napraforgómézzel érkezett.

Kelcsi Sarolta kézműves ékszerkészítő bőröket és fonalakat kapott a foglalkozásokhoz, ésolyan kreatív szöszmötölő standot állított fel, hogy a mind a kicsiknek, mind a nagyobbaknak is érdekes legyen. Természetesen a témája a Halloween körül forgott, denevért és szellemet készítettek.

Demeterné Frankó Ági a Csoki-kád kézműves manufaktúra tulajdonosa jóvoltából csokival bővítette a tökös napokat, minőségi őszi étcsokoládét készített a gyerekekkel. Az étcsokis alapot őszies aszalványokkal, magvakkal, narancshéjjal, esetleg egy kis őszi falevéllel vagy virággal díszítették.

Szigeti Anna, a TökJó szünidős játéknapok szervezője elmondta, hogy a három nap alatt a kreatív standtól kezdve a konyhán át a mozifilmekig állítottak össze programokat a gyerekek szórakoztatására. Mint mondta, a pandémia többeket visszalépésre kényszerített, de a visszajelzések alapján így is teljes értékű programsorozatot sikerült összeállítaniuk.

Takács Árpád kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke (Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter)

A járvány elleni védekezés feladatairól tanácskozott a Békés Megyei Védelmi Bizottság

Ingázók figyelmébe: Békéscsabán, Kecskeméten, Szegeden a közterületeken is kötelező a maszk