in ,

Felkészült belőlünk a Mezőtúr

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Véget ért az őszi évad a Szarvasi NKK női kézilabdacsapata számára. Száva Flórián tanítványai az NB II-es pontvadászat Dél-keleti csoportjában egyedüli együttesként, hiánytalanul letudták az idényre kiírt 10 mérkőzésüket. Szombaton a mezőtúri szomszédvárt fogadták, amely jobb második félidei játékával felülkerekedett, ezáltal a szarvasiak 6 ponttal a 8. helyen állnak.

Szarvasi NKK–Mezőtúri AFC 19–23 (11–11)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, zárt kapuk mögött. Vezette: Babidorics, Reszegi. Szarvas: Juhos – Paska 5, Majoros 3, Szabó T. 1, Óvári 4, Trnyik 2, Tasgyik 2. Csere: Skorka, Bakró (kapusok), Ábrahám, Nyerges 2, Fodor, Brachna, Jani. Edző: Száva Flórián. A Mezőtúr legjobb góldobói: Mike 9 (3), Négyesi 5. Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/3.

Két gyors mezőtúri góllal kezdődött a találkozó, a hazaiak csak a 9. percben egyenlítettek. Felváltva estek a gólok, szorosan alakult a találkozó, de mindkét oldalon sok technikai hibát vétettek a játékosok. A pihenő után kettős emberelőnyben játszhattak a szarvasiak, de nem tudtak élni a lehetőséggel és még hétméterest is elhibáztak. A túriak lassítva a játékot, kivárásra játszottak és két-három gólos előnyre tettek szert. Mivel a helyiek nem tudtak újítani, ez a különbség a záró sípszóig megmaradt. A görcsösen játszó vendéglátók szünet után csak futottak az eredmény után, miközben a látogatók Ádász kapus vezérletével jól felkészültek a hazai átlövőkből, és rutinos teljesítménnyel, mindkét pontot elvitték.

Száva Flórián: – Gyenge teljesítményt nyújtottunk.

Nyári Mihály

Fotó: Babák Zoltán

Hagymás pulykamáj sütőtökkel (Fotó: Gallicoop Instagram)

Hagymás pulykamáj sütőtökkel

Békés megyében a nagy többség tesztelt