in ,

Kikeltek Tessedik virágai

Tessedik Sámuel Önéletírásának befejező részében írta:

“Én reméltem, az Isten megadja, hogy ….  ki fognak kelni ama virágok, melyeknek magvait …. jó remény fejében elvetettem.”

Tessedik alkotó életének a virágai a mai napig láthatóak. Az általa 1780-ban alapított  Gyakorlati Gazdasági Szorgalmatossági Iskolában – mely számtalan vihart élt át a századok folyamán – még mindig képzik az agrárszakembereket. Az iskola nemcsak tudást, gyakorlati ismereteket ad a hallgatóknak, hanem szemléleletet, törődést, élményeket és barátságokat is.

A Szent István Egyetem Tessedik Campusának két hallgatója fogalmazta meg, mit jelent számukra Szarvason lenni, Szarvason tanulni. Ők és a “mezgés” hallgatótársaik  a  “virágok”, akiket Tessedik Sámuel annyira remélt.

Komlósi Ádám mezőgazdasági mérnök szakos hallgató:

“Szarvasra járni a kezdetektől felemelő érzés mivel ez a nagy múlttal rendelkező iskola, a mai napig fontos mérföldköve a hazai agrároktatásnak. Maga a város is gyönyörű és nagyon sok lehetőséget rejt, ami a Tessedik Campusról is elmondható. A közösségi programokban kezdetekben mint hallgató, később mint szervező vettem részt, mivel megválasztottak a hallgatótársaim HÖK elnöknek. A jó hangulatú és magas színvonalú oktatás után mindig van sport és kultúrális program lehetőség, ami elengedhetetlen a hallgatói életünk során. Mindig is büszke voltam rá, hogy itt tanulhatok, az innen szerzett elméleti és gyakorlati tudást, már a kezdetektől tudtam  hasznosítani az otthoni gazdaságunkban. Nehéz szavakba önteni a megannyi élményt, tapasztalatot és barátságot amit itt szereztem.”

Sontra Boglárka vidékfejlesztési agrármérnök szakos hallgató:

“Őszintén szólva, az érettségi után nem Szarvas volt a fő célom, de aztán az élet idesodort, amiért a mai napig hálás vagyok. Vidékfejlesztési agrármérnök szakos  hallgatóként, tanulmányaim során betekintést nyerhettem a pályázatírásba, a vidék értékeibe és az agráriumba. A Szarvasi Campus már a kezdetektől lehetőséget biztosított számomra, hogy nemzetközi konferenciákon vegyek részt, ahol a szakma legjobbjait hallgathattam meg, illetve, előadhattam a tudományos munkámat. Továbbá, fontos megemlítenem, hogy az intézet tanárai szorgalmazzák, és segítőkészek az olyan hallgatókkal, akiket érdekel a tudományos élet, illetve a tudományos diákköri konferencia. A hallgatóink a TDK-n illetve az országos TDK-n is rendszerint eredményesen szerepelnek. A HÖK (Hallgatói Önkormányzat) által szervezett programok nagyon sokszínű palettájúak, lehetőséget adnak új barátságok szerzésére illetve családia hangulat megteremtésére. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Szarvasi Campust.”

#szarvasihallgatónaklennijó

MKM

Biden vagy Trump? Trump vagy Biden?

Elhalkulhat-e a zene?