in ,

Rajt kétgólos győzelemmel

Az első gólt Zima Dani lőtte a Békéscsabai MÁV ellen (Fotó: Babák Zoltán)

A megyei első osztályú bajnokság nyitó fordulójában a Békéscsabai Máv együttesét láttuk vendégül. Hét éve már annak, hogy azonos ligában rúgták a labdát velünk, de most újra jogot szereztek arra, hogy a megye élvonalában szerepeljenek.

  1. perc: Furár a vendégek tizenhatosának a bal sarkáról ívelt be, a labda átszállt a védők felett, a jó ütemben érkező Zima pedig közelről a kapu bal oldalába helyezett. 1-0.
  2. perc: A balszélen vezettünk lendületes akciót, Furár ahogy beért a tizenhatoson belülre középre adott, a támadást követő Varga középen átvette a játékszert, majd nyolc méterről a kapu közepébe lőtt. 2-0.

Ahogy azt már megszokhattuk, hazai pályán az ellenfelek zöme átadja a területet nekünk, ezen a Máv sem változtatott, kettős védelmi falat húzott a kapuja elé, és az adódó ellencsapásaira hagyatkozott, ezáltal a játék a vendégek térfelére korlátozódott. Kreativitás és vállalkozó kedv nélkül effajta stílus ellen nem könnyű sikeresen futballozni, ezek hiányában nem is nagyon kerültünk helyzetbe az első félórában. Zima gólja már mutatott egy kis fényt az alagút végén, de pár perc múlva majdnem szembe jött a vonat, miután Turcsek fejelt közelről kapu mellé. A második félidő is hasonló monoton futballal folytatódott, ezen Sindel próbált változtatni, mikor kecsegtető helyzetből lőhetett, de elakadt egy védőben a labda. Negyed óra elteltével megrázta magát a Loki, két helyzettel jelezte, (amelyikből az egyik ziccer volt) nem tett le azon szándékáról, hogy ponttal térjen haza. Ez egy kicsit minket is több éberségre sarkalt, beláttuk ez még rosszul is végződhet számunkra, megpróbáltunk ritmust váltani ami a cseréknek köszönhetően többé-kevésbé sikerült is. A lassan fáradó ellenféllel szemben a végjátékban két-három lehetőségünk még akadt, amelyekből egyet Varga kihasznált, végleg lezárva a meccset.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy egy alacsony színvonalú meccsen vagyunk túl, ami nem a Máv kritikája, ők lelkesen tették a dolgukat, mindinkább a mienk, sajnos rengeteg hiba, görcsösség jellemezte játékunkat a kilencven perc során, aminek tükrében két rúgott gól, és a három pont lehet csak az aminek örülhettünk ezen a hétvégén, de a kis hal is hal, bízzunk benne, hogy legközelebb már méretes lesz. Jövő hétvégén Orosházára látogatunk.

Szarvasi FC 1905 – Békéscsabai MÁV SE 2-0 (1-0)

Szarvas, Erzsébet liget – zárt kapuk mögött. Játékvezető: Fekete Zoltán (Varga L., Pusztai Z.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M. (Bány II. B.), Kiri B., Bány I. B., Polonszki P., Bozsó L. (Bakró G.), Deli L., Zima D. (Lénárt F.), Sindel R. (Varga I.), Furár R., Styecz M. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Békéscsaba: Juhász Z. – Petri Gy., Viczián D., Mazán Zs. (Potocska T.), Bánlaki L. (Kiss-Schusztek D.), Zsömbörgi R., Mihályi Zs. (Durkó M.), Morva G., Szarka Z., Turcsek Sz., Nánási L.
Vezetőedző: Dohányos Zoltán

Gólszerzők: Zima D. 33′ illetve Varga I. 80′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Sokkal rámenősebben, és nagyobb akarattal, agresszívebben kell futballoznunk. Köszönjük a „létrások” buzdítását.

Dohányos Zoltán: – Egy jobb csapat ellen továbbra sem tudtunk kilépni a szimpatikus vesztes szerepéből, ennek ellenére senkit nem tudok elmarasztalni. Gratulálok a hazaiaknak!

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Fotók: Babák Zoltán
Videó: Furár Adrienn

Kémiaóra a Vajdában

Vigyázz, kész, érettségi!

Chiamagos pulykafasírt bazsalikomos krumplipürével

Chiamagos pulykafasírt bazsalikomos krumplipürével